Hackere angriber Mastercard

MasterCards hjemmeside lagt ned af hacker-angreb

For kort tid siden meddelte hackergruppen Anonymous på Twitter, at MasterCards hjemmeside er blevet lagt ned.

I skrivende stund virker linket ikke.

Det er hackeren ibomhacktivist, der på Twitter har taget ansvar for angrebet. der er et såkaldt DDoS-angreb. (Se faktaboks til højre)

Angrebet overbelaster MasterCards server, så websiden ikke kan åbnes, men berører ikke handlen med MasterCard.

I den første meddelelse skriver ibomhacktivist: 'MasterCard.com er NEDE!!!! Det er hvad I får for at rode med @wikileaks @Anon_Central og og hele fællesskabet af Lulz-elskende individer.'

I de næste meddelelser skriver ibomhacktivist: 'Vidste ikke, at I alle hader M4s73rC4rd så meget. Nu følger hele verden min røv.'

LÆS OGSÅ:19-årig anholdt for Sony-hack

Angrebet på MasterCard er det seneste i en lang række spektakulære hackerangreb, der er blevet voldsomt optrappet i de seneste seks måneder.

Det er knap et halvt år siden hackergruppen Anonymous blev dannet. Straks efter dannelsen gik hackerne til angreb på en række betalingsinstitutter som gengældelse for at de afskar lækageorganisationen Wikileaks fra organisationens indtægter og indsamlingsmidler.

LÆS OGSÅ:Ekspert frygter kommende hacker-krig

Mandag erklærede hackergruppen LulzSec, at de havde fusioneret med Anonymous.

Erklæringen kom efter at gruppen i weekenden meddelte, at den stod for at blive opløst.

Hackerne har rod i aktivistmiljøer og retter bl.a. deres opmærksomhed mod tunesiske websider i protest mod statslig censur i det nordafrikanske land.

Opdateres.