Landsret sender ungt sexuhyre i forvaring

Grov sexkriminalitet sender 19-årig bag tremmer på ubestemt tid

En voldtægt af en kun 14-årig pige og et drabsforsøg mod sin mors veninde koster nu dyrt for den 19-årige gerningsmand. Han er torsdag blevet idømt forvaring på ubestemt tid.

Med sin unge alder er Lual Lual formentlig den yngste, der er idømt en forvaringsdom - en foranstaltning, der kun anvendes over for personer, som anses for at være så farlige, at der er risiko for, at de begår mere alvorlig kriminalitet.

Manden er dømt for at have forsøgt at voldtage og dræbe sin mors veninde, da hun besøgte ham på en institution for unge kriminelle. Her sad han varetægtsfængslet for en voldtægt begået mod en 14-årig pige i august 2009.

Lual Lual overfaldt sin mors veninde ved at tage kvælertag på hende. Han klemte så hårdt, at hun mistede bevidstheden, og lægerne har siden slået fast, at hun var tæt på at dø.

Lual Lual slog også sit sagesløse offer i ansigtet, og da hun lå bevidstløs, trak han bukserne af hende for at voldtage hende.

Voldtægten blev dog aldrig fuldbyrdet, da kvinden kom til bevidsthed og råbte op og flåede hårdt i Lual Luals kønsdele.

Overfaldet fandt sted i februar 2010, og det var som sagt anden gang, at Lual Lual gjorde sig skyldig i alvorlig sexkriminalitet.

Også ved voldtægten af den 14-årige i august 2009 havde Lual taget kvælertag. Efterfølgende forsøgte han at true den unge pige til ikke at sladre.

I forbindelse med sager om sexkriminalitet er kravene til en forvaringsdom løsere end ellers. Normalt vil det kræve en stribe af personfarlige forbrydelser, hvis en gerningsmand skal idømmes forvaring.

Forvaring skal afsones i et fængsel - det foregår typisk i Anstalten ved Herstedvester. Her vil den forvarede løbende blive vurderet af anstaltens personale.

Foranstaltningen er uden tidsbegrænsning. Der går typisk 10-12 år, før en forvaringsdømt bliver prøveudskrevet. Det vil sige løsladt. Det sker først, når en dommer siger god for det.