Fik kosteskaft i numsen - nu sigtet for falsk anmeldelse

En 61-årig mand er tydeligvis blevet udsat for grumt overfald - men hans forklaring om gerningsmanden holder ikke vand

Voldsofferet viser her hullerne, hvor han har fået trukket to tænder ud med en tang. Foto: ANthon Unger
Voldsofferet viser her hullerne, hvor han har fået trukket to tænder ud med en tang. Foto: ANthon Unger

En 61-årig mand har været udsat for grusom og sadistisk tortur, hvor han har blandt andet fået hevet to tænder ud i overmunden med en tang, er blevet udsat for simuleret drukning, ligesom gerningsmanden har forsøgt at stikke et kosteskaft op i bagdelen på ham. Angiveligt fordi den ældre mand ikke kunne betale en spillegæld.

Men den 20-årige mand, som voldsofferet udpegede, og som blev varetægtsfængslet i fire uger den 6. juni, blev løsladt onsdag i sidste uge og renset for mistanke. Historien holdt simpelthen ikke.

Falsk anmeldelse
Politiet er dog ikke i tvivl om, at den 61-årige mand er blevet udsat for en barsk omgang.

- De skader han har er faktuelle, men han fortæller ikke hele sandheden. Derfor har vi sigtet ham for falsk anmeldelse i fredags, siger Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi til ekstrabladet.dk.

Læs også: Trak tænder ud på spillemakker

Han ved ikke, om manden er blevet truet, men i hvert fald ved politiet ikke på nuværende tidspunkt, hvem der så står bag mishandlingen, der er sket over flere omgange.

Spillede poker
Den 61-årige mand har tidligere fortalt til ekstrabladet.dk, at han første gang mødte den 20-årige bøddel var foran en Fakta-forretning nær København. Kort efter sad de og spillede poker i en lejlighed.

- Naiv som jeg er, sagde jeg ja til at spille om penge, selv om jeg ingen penge havde på mig, sagde den 61-årige, som ønskede at være anonym af hensyn til sine børn.

- Da jeg gik, skyldte jeg 27.000 kroner. Vi aftalte, at jeg kunne afdrage med 4000 kroner hver måned, når jeg fik min bistand udbetalt. Så havde jeg stadig 3500 kroner til mig selv om måneden, fortalte manden, som er boligløs og bor hos venner eller på herberg.