To mænd sigtet for drab uden lig

Sigtet for at have dræbt og skaffet liget af den 40-årige Henrik Madsen af vejen

Foto: Politiet
Foto: Politiet

To mænd har dræbt den 40-årige storsvindler Henrik Madsen og skaffet hans lig af vejen.

Det mener Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, der har anholdt to mænd på henholdsvis 40 og 46 år to forskellige steder på Sjælland og sigtet dem i den mystiske sag.

Liget væk
Den 40-årige Henrik Madsen forsvandt fra en feriehytte på Enø Kystvej i Karresbæksminde den 11. november sidste år, og hans lig er stadig ikke fundet.

- Så hvis nogen har vidende om, hvor det er, vil vi da meget gerne høre fra dem, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til ekstrabladet.dk.

De to anholdte fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Næstved kl. 10.30. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om Henrik Madsens 40-årige samlever Bo Madsen, der er anholdt sammen med en 46-årig mand, der i 2001 fik en dom på ni års fængsel i en sag om indsmugling af kokain. Politiet vil dog ikke bekræfte disse oplysninger.

Læs også: Mystik om forsvundet storsvindler

Politiet vil af hensyn til den videre efterforskning i sagen begære lukkede døre under grundlovsforhøret.

- De har foreløbigt nægtet sig skyldig, fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til ekstrabladet.dk om de to sigtede.

- Har de afgivet forklaring?

- Det vil der sikkert komme noget frem om i retten i dag, siger vicepolitiinspektøren hemmelighedsfuldt.

- Der resterer en temmelig omfattende efterforskning, forklarer han.

Bøsseparret Henrik Haugberg Madsen og Bo Madsen har i to årtier taget røven på politiet, skattevæsnet og en række private ofre, og en politianklager beskrev dem som 'Familien Gyldenkål.

Læs også: Biler er set i den mystiske forsvindingssag

Henrik Madsen blev i Københavns Byret idømt fire års fængsel for millionsvindel og var mødt punktligt op til ankesagen i Østre Landsret, indtil han pludselig forsvandt.

Siden har den 40-årige storsvindlers forsvinden er et mysterium for politiet, der har meldt ud, at de ikke vidste, om Henrik Haugberg Madsen var flygtet til udlandet, havde været udsat for en forbrydelse eller en ulykke eller, om han havde begået selvmord.

Men nu mener politiet altså, at de kan udelukke de andre hypoteser og står tilbage med en teori om, at Henrik Madsen er blevet dræbt.