Efterforskning af gruppevoldtægt slut

Sag om gruppevoldtægt færdigefterforsket. Nu skal jurister vurdere, om fem mænd skal tiltales eller ej

Det var til en privat fest, at den 17-årige pige blev gruppevoldtaget af fem mænd.(Foto: Kenneth Meyer)
Det var til en privat fest, at den 17-årige pige blev gruppevoldtaget af fem mænd.(Foto: Kenneth Meyer)

Sagen om den 17-årige pige, der under en privatfest i maj blev voldtaget af en gruppe unge mænd i Albertslund går mod sin afsluttende fase. Politiet har netop afsluttet efterforskningen efter de sidste resultater af dna-materialet er færdiggjort.

- Der var for vores vedkommende ikke noget overraskende i resultaterne fra de tekniske spor, som vi har ventet på. Så nu er det faktisk op til juristerne, om der skal rejses tiltale eller ej, lyder det fra vicekriminalkommissær Steen Ørskov Larsen fra Københavns Vestegns Politi.

Læs også: 17-årig truede med voldtægtsanmeldelse

Sagen har været omgærdet af noget forvirring, eftersom politiet i første omgang anholdte og varetægtsfængslede fem unge mænd i alderen 19-26 år for gruppevoldtægten. Efterfølgende afslørede en lydoptagelse fra voldtægtsnatten dog at pigen havde truet selvsamme mænd med at anmelde dem for voldtægt.

Blot få dage senere blev alle mænd, der i øvrigt nægter sig skyldige og har anklaget den 17-årige pige for at lyve, løsladt igen med påstanden om, at de ikke ville kunne ødelægge den videre efterforskning. For den 19-årige mands vedkommende har politiet allerede slået fast, at han ikke kan strafforfølges.

Læs også: Offer for gruppevoldtægt: De tog viagra

Om der efter efterforskningens afslutning vil komme nye sigtelser i sagen vides ikke.

- Det kan jeg ikke udelukke, men nu skal sagen vurderes hos juristerne, lyder svaret fra Steen Ørskov Larsen.