Rocker og kammerat dømt for luksusindbrud

Stor sag om indbrudsbølge i Jylland er endt med fængsel i to år og ni måneder til medlem af Hells Angels

En mand fra Hells Angels og hans bekendte er blevet dømt for en stribe indbrud rundt om i Jylland, hvor det især gjaldt om at få fat i designermøbler.

Retten i Randers har onsdag eftermiddag idømt Peter Thorsted Jensen fængsel i to år og ni måneder.

Samtidig har hans kammerat Mikkel Ingemann Dyrendom Nielsen fået en straf, der er tre måneder kortere.

- De har begge på stedet anket til frifindelse, siger den enes forsvarer, advokat Hanne Ziebe.

De to mænd var anklaget for omhyggeligt at planlægge indbrud i villaer i Varde, Vejle, Aalborg, Esbjerg og andre steder.

Ved på nettet at studere fotos af huse til salg kunne mændene danne sig et indtryk af, om der var mulighed for at få fat i værdifulde møbler.

På sedler blev der noteret forkortelser - for eksempel betød '2xæg' to Ægget-stole, og 'OX m sk' kunne oversættes til Oxchair med skammel.

Også PH-lamper, Arne Jacobsen-sofaer og andre værdifulde ting var i kikkerten ved indbruddene, som desuden er sket i sommerhuse og i virksomheder.

Østjyllands Politi mener, at nogle af indbruddene blev begået af mændenes hjælpere, og under retssagen, der begyndte efter påske, er de blevet portrætteret som bagmænd.

Mændene er stort set blevet fundet skyldige i alle de forhold, sådan som anklageren bad om under sagen, hvor han dog krævede frifindelse i tre tilfælde.

De to blev anholdt i oktober sidste år, og dengang talte politiet om en afsløring af en 'professionel tilrettelagt indbrudsbølge.'

Det sidste ord er dog ikke sagt med onsdagens dom. Næste akt foregår i Vestre Landsret.