Mange såret ved nye sammenstød i Kairo

Sammenstød mellem politi og demonstranter på Tahrir-pladsen i Kairo er blandt de voldsomste i månedsvis

Nye uroligheder er under opsejling i Egyptens hovedstad, Kairo, hvor hundredvis af demonstranter onsdag eftermiddag brænder dæk og kaster sten mod politiet ved landets indenrigsministerium.

Hæren er kaldt ind for at genoprette ro og orden, siger en sikkerhedskilde.

De nye demonstrationer kommer efter natlige sammenstød mellem politi og demonstranter, der sårede op mod 80 personer.

Der er tale om nogle af de værste kampe mellem statslige sikkerhedsstyrker og aktivister, siden protesterne mod daværende præsident Hosni Mubarak bølgede hen over landet og førte til hans afgang i februar.

Omkring 4000 personer var samlet på den centrale Tahrir-plads sent tirsdag aften for at udtrykke deres frustration over, at det ikke går hurtigere med de ændringer, som landets midlertidige militære ledelse har lovet.

- Folk er vrede over, at retssagerne mod topembedsmænd hele tiden bliver udskudt, siger en af demonstranterne, 26-årige Ahmed Abdel Hamid, til Reuters.

Urolighederne begyndte sent tirsdag aften i et område af Kairo, hvor familier var samlet til en mindehøjtidelighed for nogle af de mere end 840 dræbte under oprøret mod Mubarak.

Da det også kom til sammenstød mellem politiet og pårørende til de dræbte, rykkede demonstranterne mod Tahrir-pladsen, hvor gadekampe bølgede frem og tilbage. Mindst 41 politifolk er blandt de sårede, oplyser Egyptens nyhedsbureau.

Onsdag morgen var der fortsat meldinger om kampe mellem politi og demonstranter på Tahrir-pladsen.

Egyptens Øverste Militære Råd siger i en udtalelse, at urolighederne 'kun har til formål at rokke ved Egyptens sikkerhed', og at det 'sår splittelse mellem befolkningen og sikkerhedsapparatet'.