Alle løsladt efter påstand om gruppevoldtægt

Drejning i sag om sexoverfald på 17-årig - alle anholdte sendt hjem fra fængsel

Den påståede voldtægt skulle være fundet sted i en lejlighed i Albertslund.
Den påståede voldtægt skulle være fundet sted i en lejlighed i Albertslund.
Følg Krimi

Alle de fem unge mænd, der gennem ugen er blevet anholdt og for så vidt også varetægtsfængslet i sagen om den påståede gruppevoldtægt i Albertslund er atter på fri fod og sagen ser ud til at smuldre for politiet.

- Efterforskningen har klarlagt, at der i forhold til anmeldelsens oprindelige indhold nu er et andet udgangspunkt for den videre efterforskning, siger efterforskningschef Jørgen Isalin fra Vestegnens Politi i en pressemeddelelse.

Opdigtet?
Ifølge Ekstra Bladet er der tale om nye beviser i sagen, der der peger i retning af, at der ikke nødvendigvis entydigt er tale om gruppevoldtægt. De unge mænd - i alderen 19 - 26 år hævder overfor Ekstra Bladet, at anmeldelsen er opdigtet af den 17-årige pige.

Hun slog alarm natten til søndag, da en fest i en lejlighed i Albertslund ifølge hende udviklede sig til et sex-mareridt.

Naboer fortalte til ekstrabladet.dk, hvordan de blev vækket af en chokeret pige, der hamrede på deres dør. Udenfor stod en pige og råbte og skreg og græd. De hjalp den 17-årige med at slå alarm til politi og ambulance. I løbet af søndag og mandag fik politiet anholdt to mænd, der er mistænkt for at have deltaget i voldtægten. De blev fængslet. Siden blev yderligere tre anholdt. Og torsdag blev alle altså sat fri.

En er renset
Den ene af dem, en 19-årig, blev løsladt onsdag, og for hans vedkommende siger politiet, at det er fastslået, at han ikke kan strafforfølges.

Men sådan forholder det sig åbenbart ikke med de andre fire. Overordnet begrunder politiet løsladelserne med, at de fem på fri fod ikke vil kunne ødelægge den videre efterforskning. Senere skal politi og anklagemyndighed afgøre, om sigtelserne skal opgives - eller om der skal rejses tiltale.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.