Tiltale: Politiansat misbrugte politi-ID i bussen

Buschauffør snuppede kvindes politilegitimation fra hende, fordi han mente, at hun misbrugte kortet

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

En kvindelig ansat i Rigspolitiet er tiltalt for at have misbrugt sit politi-ID til at køre gratis i bus i København i to perioder i 2009 og 2010.

På et tidspunkt blev buschaufføren på linie 3A så træt af det, at han snuppede kortet fra hende, og, efter råd fra sin arbejdsgiver, meldte kvinden til politiet.

- Buschaufføren mener, at hun har brugt det flere gange, siger kvindens forsvarer, Torben Koch, til ekstrabladet.dk, og forklarer, hvorfor kvinden ikke fik sat sig imod, at chaufføren tog kortet.

- Hun blev så befippet. Hun er en lille nips-genstand.

Nægter sig skyldig
Kvinden står torsdag tiltalt for misbrug af tjenestestilling i Københavns Byret, hvor buschaufføren skal vidne.

Kvinden er cand. mag. og ansat som projektmedarbejder i Rigspolitiet og havde derfor kun et slags politi-personalekort, der ikke giver politimyndighed. Hun nægter sig skyldig i tiltalen.

- Det er jo påstand mod påstand, men hun mener, at hun kan dokumentere, at hun har købt billetter, siger Torben Koch.

- Men hun må jo have haft sit ID fremme, siden buschaufføren kan tage det?

- Det var fikst spurgt. Men hun stod og rodede efter sit klippekort, og så havde hun tasken og ID-kortet fremme, siger Torben Koch.

Hvis kvinden, der er i 30'erne, bliver dømt, er der lagt op til en bødestraf, der ifølge Torben Koch vil ligge i lejet fire dagsbøder af 500 kroner.

- Men hun vil vel miste sit job, hvis hun bliver dømt?

- Det er klart. Så er det et los i røven ud af butikken, siger Torben Koch og fortæller, at kvinden har det 'ad helvede til' med sagen.