Serbiske guldrøvere får tre års fængsel

En bagmand står bag østeuropæeres røveri mod københavnsk guldsmed. To røvere er idømt tre års fængsel.

To serbiske mænd er onsdag blevet dømt i en sag om organiseret østbandekriminalitet. Serberne blev dømt for et røveri mod guldsmed Klarlund på Vesterbrogade i København i februar.

Ifølge sagens anklager, Jakob Buch-Jepsen, er røverne Nemanja Pavlovic og Aleksander Savic dog mindre fisk i et større sagskompleks.

- Det har fremgået af sagen, at de dømte er blevet hentet til landet af en bagmand. Og dommen er et klart signal fra retten om, at den slags bliver straffet hårdt i Danmark, siger han.

Dommen mod Pavlovic og Savic lyder på tre års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. En straf, som de dømte, der er 29 og 32 år gamle, valgte at acceptere.

Der var tale om et røveri af særdeles grov karakter, da en gruppe gerningsmænd slog til mod guldsmed Klarlund sidst på eftermiddagen den 18. februar.

Bevæbnet med en attrappistol, en økse og en mukkert truede de personalet i forretningen og smadrede sig vej til ure og smykker og slap af sted med værdier for 4,7 millioner kroner.

Politiet var dog hurtigt på sporet af røverne, og det endte i en vild biljagt gennem Københavns gader, hvor en sagesløs cyklist blev påkørt. Cyklisten slap dog forholdsvis uskadt fra episoden.

Med de to dømte er politiet kommet et godt stykke vej i opklaringen af sagen. Men fortsat mangler man at få bagmanden og de øvrige røvere stillet til ansvar.

- Der er to andre mænd, der er sigtet i sagen, men jeg kan ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt, siger Jakob Buch-Jepsen til Ritzau.

Det er helt normalt, at politiet og anklagemyndigheden holder kortene tæt ind til kroppen i sager, hvor efterforskningen fortsat er i gang, og Buch-Jepsen kan derfor heller ikke oplyse, om den formodede bagmand er blandt de sigtede.