Politi: Det er sket på Roskilde Festival

Læs detaljer fra politiets døgnrapport her

Her skred politifolk efter sigende ikke til anholdelse, men ellers har ordenmagten haft fingre i lidt af hvert det forløbne døgn. (Arkivfoto: Kim Agersteen)
Her skred politifolk efter sigende ikke til anholdelse, men ellers har ordenmagten haft fingre i lidt af hvert det forløbne døgn. (Arkivfoto: Kim Agersteen)

Tusindevis af mennesker giver ikke nødvendigvis masser af hård kriminalitet, men læs her, hvad politiet har stået overfor af begivenheder på Roskilde Festival.

Tyveri fra campingplads:

Der er 2011 indtil nu anmeldt 170 tyverier. Antallet på samme tidspunkt sidste år var 276.

Politiet henviser tyverianmeldelser til politivagten på Maglegårdsvej eller til politistationen i Roskilde. Der er også mulighed for at indgive anmeldelser via politiets hjemmeside: www.politi.dk

Lov om euforiserende stoffer:

I det forløbne døgn er der sigtet en del personer for mindre besiddelse af narkotika, hovedsaligt hash og marihuana.

Straksdom for handel med narkotika:

Tirsdag blev en 21-årig mand fra Næstved fremstillet i retten. Han sigtes for salg af narkotika på festivalen. Den 21-årige fik en straksdom på 3 måneders fængsel, og han blev løsladt efter dommen med henblik på senere afsoning. Festivalen er dog slut for den 21-åriges vedkommende. Hans armbånd blev klippet af festivalens ledelse.Læs også. Tissede på festivalvagtFrem for en dommer for tyveri:

Kl. 1400 blev en 37-årig mand og en 30-årig mand, begge fra Rumænien, fremstillet i grundlovsforhør sigtet for tyveri af mobiltelefoner m.v. Begge blev fængslet til den 140711

Anholdt for tyveri

Kl. 0845 anholdt politiet en 26-årig mand fra Værløse, der sigtes for tyveri af en dametaske med kontanter fra festivalområdet. Den 26-årite blev løsladt senere på dagen.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen:

Kl. 1647 blev politihjemmeværnet voldsomt generet af nogle personer, der forsøgte at komme ind på festivalområdet. Der blev bl.a. kastet med flasker. Ingen blev heldigvis ramt.

En 43-årig mand og en 44-årig mand, begge fra København, blev lagt i detentionen til afsvaling, da de var spirituspåvirkede.

De blev løsladt i løbet af aftenen med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kl. 1915 blev en 19-årig mand fra Brøndby anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 19-årige blev fundet i besiddelse af svampe, og han ville ikke følge med, da politiet bad ham om det. Det endte med, at politiet måtte trække stavene for at gennemføre en anholdelse. Udover overtrædelse af lov om euforiserende stoffer blev han også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt sidst på aftenen.

Kl. 2133 blev en 26-årig mand fra København anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og lov om euforiserende stoffer.

Den 26-årige blev aggressiv over for politiet, da man standsede ham med en joint på teltpladsen.

I stedet for at tage det roligt svinede han politiet til, og det betød anholdelse og sigtelse for ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt ud på natten efter opholdt i detentionen.

Brugte peberspray:

Kl. 0030 anholdt politiet en 35-årig mand fra København, der sigtes for vold mod politiet. Den 35-årige blandede sig i politiets arbejdet, og det endte med, at han slog en politimand i brystet.

Det førte til anholdelse, hvorunder politiet måtte bruge peberspray for at gennemføre anholdelsen.

Den 35-årige siddet fortsat hos politiet onsdag formiddag. Politiets jurister vil vurdere, om han evt. skal fremstilles i grundlovsforhør, eller om han kan løslades og senere komme i retten.

Slagsmål:

Kl. 1840 blev to 23-årige mænd med ukendte adresser anholdt i forbindelse med et slagsmål, der fandt sted på teltpladsen. I første omgang lød meldingen om, at det skulle være rimelig alvorligt ved brug af knive, men det viste sig heldigvis ikke at være tilfældet, da det viste sig, at man havde fægtet med nogle teltpløkke uden nogen var kommet alvorligt til skade.

Politiet har stadig de to anholdt og sagen efterforskes stadig.

Udlændingeloven:

Kl. 0124 anholdt politiet en mandlig udlænding, der ikke var besiddelse af pas eller anden legitimation. Mandens forhold undersøges nu nærmere. Indtil da sidder han som anholdt.

Røverilignende forhold:

Kl. 0250 fik politiet anmeldelse om et røveri, der fandt sted kl. 0130 på festivalpladsen. En 29-årig kvinde fra Virum og en 31-årig mand fra Lyngby blev holdt nede af fem mænd, der slog og sparkede de pgl. Mændene klippede de forurettedes festivalarmbånd. Overfaldet skete på omkring indgang 2 ved campingplads øst.

Gerningsmændene beskrives som:

A: mand, 25-30 år, 170-175 cm høj, karseklippet, spansk udseende.

B: mand, 25-30 år, karseklippet.

C: mand, 25-30 år, dansk, muskuløs af bygning 'rockeragtig'

D: mand, 25-30 år, dansk, muskuløs af bygning 'rockeragtig'

E: mand, 25-30 år, afrikansk udseende

Politiet vil meget gerne høre fra personer, der har hørt eller set noget til overfaldet.