Don Øl er en svagdrikker

Flemming Østergaard siger, at han kun drak fem genstande aftenen inden han blev taget for spritkørsel. Men i det tilfælde burde hans alkoholpromille være faldet til nul

Flemming Østergaard har enten drukket mere end fem genstande fredag aften eller også har politiets alkometer vist forkert. Det skal en blodprøve nu afgøre. (Foto: Lars Poulsen)
Flemming Østergaard har enten drukket mere end fem genstande fredag aften eller også har politiets alkometer vist forkert. Det skal en blodprøve nu afgøre. (Foto: Lars Poulsen)

Det tyder på, at Don Ø. enten er noget af en svagdrikker, eller at han husker forkert, når han genkalder sig, hvor meget han fik at drikke fredag aften til en velgørenhedsfest i Jylland.

- Jeg havde fået et par øl om aftenen og var på vej i seng, da der kom et par unge, friske fyre og sagde, at jeg ikke skulle sove, men jeg skulle i stedet have nogle mojitos.

Knaldet på rasteplads
Flemming Østergaard, der normalt holder sig fra stærk spiritus, erkendte i går, at han er blevet sigtet for spritkørsel, efter han lørdag blev knaldet af politiet på en rasteplads på Fyn.

Læs også: Don Ø knaldet for spritkørsel.

Han siger, at han drak to eller tre Mojitos (en drink med rom, red.) ud over de to øl, og det giver i alt maks. fem genstande.

Han siger videre, at han gik i seng 1.30 fredag aften og stod op ved 7-tiden lørdag morgen, hvorefter han spiste morgenmad og kørte hjem mod København.

Husker forkert
På Fyn blev han så træt, at han søgte ind på en rasteplads for at sove, men bekymrede medtrafikanter, som havde set ham køre slingrende, havde varslet politiet, og så klappede fælden.

Politiets alkometer viste en promille lige omkring det tilladte på 0,5, og så måtte han igennem en blodprøve.

Hvis ikke den frikender ham for promillekørsel, tyder noget på, at Don Ø. husker forkert, når han genkalder sig over for Ekstra Bladet, hvor meget han drak fredag aften.

Promille på nul
For fem genstande burde være ude af blodet dagen derpå.

- Hvis en voksen mand drikker fem genstande, og sætter sig bag rattet 12 timer senere, så vil jeg umiddelbart sige, at de fleste vil have en promille på nul, siger overlæge Finn Zierau fra Center for Misbrugsbehandling i Københavns Kommune.

Han vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men taler helt generelt.

Flemming Østergaard ønsker mandag heller ikke at udtale sig yderligere i sagen, lader han ekstrabladet.dk vide.

Kørte selv hjem fra politistationen
Han henviser til, at hans tilstand ikke var værre lørdag formiddag, end at politiet lod ham køre hjem selv. Det er dog normal praksis.

- Vi kommenterer ikke på konkrete sager, men som regel går der en time med at få folk på hospitalet for at tage en blodprøve og tilbage på stationen for at blive afhørt. I nogle tilfælde tillader vi, at de selv kører hjem, selv om vi sjældent anbefaler det, siger vagtchefen hos Fyens Politi til ekstrabladet.dk.