Hjemmerøveri: Giv os pengene eller bliv voldtaget

Kvinde udsat for hjemmerøveri, hvor hun blev truet med voldtægt, hvis hun ikke fandt kontanterne frem

De slog først til mod en frisørforretning i Hinnerup ved Randers. Her brød to mænd i nat ind i salonen ved at knuse en rude, hvorefter de løb afsted med diverse hårplejeprodukter.

Blot et kvarter senere slog de to mænd til igen. Men denne gang med langt mere voldsommere metoder. Kvart over 02 knuste de en rude på en privatadresse på Skolevej i Søften.

Brød ind hvor der var lys
Her var en 22-årig kvinde alene hjemme og endnu ikke gået i seng. Selvom der var lys i hjemmet, hørte hun pludselig ruden i terrassedøren blive smadret.

- Da hun gik hen til døren for at undersøge, hvad der var sket, stod de to mænd udenfor. Først sparker den ene mand til ruden, så glassplinterne fyger rundt og kvinden skærer sig i hånden. Dernæst truer han kvinden:

- Hit med pengene, eller jeg voldtager dig, siger han.

Den 22-årige kvinde bakker automatisk ind i lokalet og får fat i sin telefon og slår skrækslagen alarm til politiet. Herefter tager de to hjemmerøvere dog flugten uden udbytte.

Biljagt gennem byen
- Vi sender flere patruljer afsted, og en af dem får øje på en bil med to mænd og sætter efter. Det fører til en biljagt gennem byen, som dog stopper, da de to mænd hopper ud af bilen og flygter. Men vi fanger dem ikke længe efter, lyder det fra Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

I bilen fandt politiet de hårplejeprodukter, som tidligere var blevet meldt stjålet fra frisørsalonen. De to mænd, på 21 og 22 år, har erkendt at have været på begge gerningsstedet, men nægter sig ellers skyldige i sigtelserne om røveriforsøg og indbrud. De er netop nu ved at blive afhørt under et grundlovsforhør i Retten i Randers.

Den 22-årige kvinde er ifølge politiet meget chokeret og rystet over oplevelsen, men er ellers ikke kommet noget til.