Graffitimaler taget på fersk gerning

En person er anholdt og sigtet for groft graffitihærværk, efter at mindst 10 togvogne er blevet vandaliseret

Politiet nåede at få fingre i én person ud af tre, der søndag formiddag var i gang med at vandalisere en række togvogne med graffititags på Ishøj Søvej i Ishøj. Mindst 10 vogne er overmalet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Det er en anmelder, der bemærker nogle personer stå og male på togvognene. Vi sender en patrulje af sted, og da vi ankommer flygter tre personer fra stedet. Vi får så pågrebet den ene af dem, fortæller vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Jens Møller.

Den anholdte mand er 30 år gammel og bosat i Sverige.

- Der er tale om minimum 10 togvogne, der er overmalet med graffititags, så det er særdeles groft hærværk det her. Vi er lige nu i gang med at efterforske sagen nærmere for eventuelt at finde frem til de to andre medgerningsmænd, fortæller Jens Møller.

Den 30-årige mand vil med al sandsynlighed blive fremstillet i grundlovsforhør mandag formiddag.

Og bliver han på længere sigt dømt, kan han ud over en mulig fængselsstraf se frem til et uhyggelig stort erstatningskrav.

Jens Møller anslår - dog med stor forsigtighed - at en togvogn nemt kan koste mellem 10.000 og 20.000 kroner at få renset alt efter, hvilken maling, der er blevet brugt.

I så fald kan forseelsen hurtigt komme til at koste mere end 100.000 kroner.