Pas på: Falske Roskilde-billetter i omløb

Østeuropæere sælger fupbilletter på den sorte børs

Politiet advarer festivalfolket mod at købe billetter på den sorte børs. De kan meget vel være falske. (Foto: Jakob Jørgensen)
Politiet advarer festivalfolket mod at købe billetter på den sorte børs. De kan meget vel være falske. (Foto: Jakob Jørgensen)

Roskilde Festival melder alt udsolgt, og derfor ser plattenslagere nu deres snit til at lave penge på desperate festivalgæster, der vil gøre alt for en billet.

Ifølge politiet huserer en gruppe østeuropæere i området omkring Roskilde Station, hvor de med lokkende papskilte og aggressive salgsteknikker forsøger at prakke tilfældigt forbipasserede falske billetter på.

Betaler dobbeltpris for nul og niks
Fupmagerne kræver helt op til 4000 kroner for deres fupbilletter, der ikke giver adgang til noget helst på Roskilde Festival.

- Der er tale om falske billetter, der er fotokopieret nede i Tyskland, fortæller vagtchef John Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Billetsælgerne er først startet deres ugerninger i løbet af søndagen, og politiet har endnu ikke modtaget anmeldelser fra folk, der er faldet i saksen.

Roskilde plages også af tyverier samt en gruppe på 12-14 pirattaxier, der samler folk op på stationen og kører dem til festivalpladsen for beløb helt op til 350 kroner.