Politi finkæmmer hospital efter 'gidseltagning'

Uklart om barn har været i gidseltagers vold

Svært bevæbnet politi er nu ved at finkæmme hospitalet for at finde den angivelige gidseltager. (Foto: DPA)
Svært bevæbnet politi er nu ved at finkæmme hospitalet for at finde den angivelige gidseltager. (Foto: DPA)

Der hersker mere eller mindre forvirring omkring en angivelig gidselsituation på Universitetsklinikken i den tyske by Aachen på grænsen til Holland.

Universitetsklinikken i Aachen er et af Tysklands største sygehuskomplekser.

Tidligere i aften forlød det fra flere tyske medier, at en mand på cirka 45 år havde taget et barn som gidsel og truede med at sprænge barnet i luften.

Avisen Kölnische Rundschau kunne endda berette, at gidseltageren havde grebet et barn fra en fremmed mand på hospitalet og var løbet ind på klinikkens område med barnet, mens han krævede penge af faderen - ellers ville barnet blive sprængt i luften.

Gidseltageren skal have sendt en fax til Kölns Politi, hvor han med utydelig håndskrift skal have krævet penge og truet med at detonere sprængstoffer.

Lige nu er situationen 'mudret' og svært bevæbnet politi og specialstyrker er ved at finkæmme klinikken, der består af 6.600 behandlingsrum.

- Vi ved ikke, om den angivelige gerningsmand befinder sig på klinikken. Vi formoder, at han ikke har et gidsel. Om han på noget tidspunkt har haft et gidsel, er uvist, siger Dorothe Goebel, der er talskvinde for Kölns Politi, til Aachener Zeitung..

På grund af den uklare situation er indkørslen til klinikken og dele af området afspærret, men hospitalet fungerer stort set som normalt, fortæller en talskvinde for Universitetsklinikken i Aachen.