Tre sigtes for falskmøntneri i Roskilde

Tre unge mænd bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør i Roskilde med krav om fængsling for falskmøntneri

Politiets anklager vil i løbet af fredagen kræve tre unge mænd fængslet ved Retten i Roskilde. De tre sigtes for falskmøntneri, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er tale om en 25-årig mand fra Hedehusene, der blev anholdt torsdag formiddag med et bundt falske tusind-krone-sedler. Forinden var der brugt falske sedler i flere forretninger i Roskilde.

Senere på dagen anholdt politiet en 22-årig mand fra Roskilde, der ligeledes sigtes for falskmøntneri. Under ransagningen hos den 22-årige blev der også fundet narkotika, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Endelig blev en 18-årig mand anholdt ved 23-tiden og sigtet for pengefalsk.

- Falskmøntneri er en meget alvorlig forbrydelse, der kan give op til 12 års fængsel, advarer kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Hvis man kommer i besiddelse af en pengeseddel, som man får mistanke om er falsk, er det vigtigt, at man ikke bare videregiver sedlen, men i stedet kontakter politiet. Det er også strafbart at bruge falske pengesedler, selv om man ikke selv har lavet dem, siger han.