2-årig dreng død: Børnelæge dømt for journalfusk

Børnelæge på Glostrup Hospital ville skjule fejl og skrev falske tal i 2-årigs patientjournal

Torsdag blev en læge ved Retten i Glostrup dømt for at have fusket med journalen for en toårig dreng, der den 8. marts 2008 døde efter en stafylokokinfektion på Glostrup Hospital.

Det skriver bt.dk.

Den 37-årige læge blev idømt 30 dages betinget fængsel for på opsigtsvækkende vis at have manipuleret med Momin Iftikhars patientjournal.

Efter det tragiske dødsfald for snart tre et halvt år siden, fandtes nemlig to håndskrevne papirer - en original journal uden puls og blodtryk samt en redigeret udgave med lægens tal.

Tal, som moderen Zarqa Iftikhar og hendes mand under hele forløbet pure har nægtet, at lægen - eller nogen anden - målte på deres dødssyge søn, som var indlagt i 10 timer den 8. marts 2008.

Børnelægen, der er dømt efter Straffelovens paragraf 175 for at have afgivet urigtig erklæring i et offentligt dokument, ankede omgående dommen til landsretten.

Det på trods af, at retten fandt, at hun ikke havde foretaget målinger for puls og blodtryk - målinger som ifølge et notat fra Sundhedsstyrelsen skal foretages ved mave- og tarminfektioner hos børn.

Moderen til Momin Iftikhar var efter domsafsigelsen lettet efter et mere end tre år langt forløb.

- Det er forfærdeligt, at det har taget så lang tid. Men jeg er bare lykkelig for, at vi har fået rettens ord for, at hun snød med journalerne, sagde Zarqa Iftikhar til bt.dk.