Kvindes bøn om hjælp: Jeg bliver holdt som sexslave

En litauisk kvinde sendte nødråb, fordi hun blev tvunget til at arbejde som prostitueret

En litauisk kvinde har levet i et umenneskeligt mareridt, hvor hun er blevet holdt som sexslave i København.

Når hun ikke skulle betjene sexkunder, der tilsyneladende ikke lod sig mærke af de klamme forhold i 'sex-reden', boede hun på et spartansk, uhygiejnisk værelse med en madras på gulvet og gammelt, beskidt sengetøj, hvor kakkerlakkerne myldrede frem.

Uden på værelsesdøren var der monteret beslag, så der var klar til, at man kunne sætte en hængelås på - hvis sexslaven skulle få ideer om at flygte.

Men kvinden havde alligevel haft held til at sende en bøn til en ven i Litauen via internettet og bedt ham kontakte det litauiske politi, fordi hun blev holdt indespærret mod sin vilje.

Og efter Københavns Politi i mandags fik en officiel henvendelse fra Litauisk politi via Europol, kunne de finde frem til kvindens 'fængsel'.

Hjælp mig
Og det var et forstemmende syn, der mødte dem i lejligheden, hvor kvinden både boede og betjente mænd, som en bagmand skaffede.

Den 19-årige kvinde begyndte først at græde, men da hun fandt ud af, at det var politiet, gav hun en håndskreven seddel til den kvindelige politibetjent, der fandt hende, hvor der på engelsk stod, at hun blev holdt som sexslave, at hun ønskede kontakt til politiet, og at hun ikke talte engelsk.

Kvindens bagmand, der er en litauisk statsborger på 36 år, blev også fundet på stedet.

Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om menneskehandel. Han blev varetægtsfængslet i fire uger i Dommervagten i København i dag.

Usle forhold
- Kvinden var i fysisk fin form. Hun var ikke blevet slået. Men hun var rystet og bange og meget påvirket af situationen, forklarer Trine Møller Andersen, leder af gruppen mod kvindehandel, Københavns Politi, der aldrig har set en lignende sag, siden hun startede i gruppen i 2008.

Den meget ældre bagmanden havde rekrutteret kvinden i Litauen. Her havde han drukket hende fuld og havde overtalt hende til at tage med til Danmark og arbejde som prostitueret med løfte om gode indtjeningsmuligheder som lokkedue. Men kvinden fortrød efterfølgende.

Derefter transporterede manden hende til Danmark og anbragte hende i en lejlighed i Vanløse, hvor hun også betjente kunderne. Bagmanden skaffede kunderne, og kvinden fik en meget ringe betaling. Kvinden har opholdt sig i Danmark i lidt over en uge.

Den unge kvinde fra Litauen befinder sig nu på et krisecenter. Hun vil efterfølgende efter eget ønske vende hjem til Litauen.

- Det er jo den klassiske historie med de her kvinder, som ikke har den længste skoleuddannelse, og som er i desperat pengenød, så de kan lokkes herop, fortæller T