Ballade i retten efter hård dom

Den berygtede Levakovic-familie skabte postyr, da et familiemedlem i dag blev dømt til anbringelse på psykiatrisk hospital

Bølgerne gik højt, da Angelo Levakovic ved Københavns Byret i dag blev dømt til anbringelse på psykiatrisk hospital på ubestemt tid.

Den 25-årige sigøjner er en del af Levakovic-klanen, som Ekstra Bladet i artikel efter artikel har afsløret som Danmarks mest kriminelle og ressourcekrævende familie.

I mandags blev han kendt skyldig i et omfattende sagskompleks, der bl.a. indeholder frihedsberøvelse, røveri og kørsel i hash- og medicinpåvirket tilstand.

I dag skulle Angelo Levakovic så modtage sin dom, mens fire pårørende så til fra tilhørerrækkerne. Også en håndfuld politibetjente var til stede i retslokalet for at holde styr på de notorisk konfliktsøgende Levakovic-familiemedlemmer.

Det blev der brug for.

Efter dommeren havde læst nævningetingets afgørelse op, farede en tydeligt frustreret Angelo Levakovic op og brokkede sig over dommen. De pårørende greb straks depechen og begyndte at råbe op og fremsætte forbandelser over anklageren og dommeren. Betjentene måtte håndfast lægge sig imellem og eskortere de arrige tilhørere ud af Københavns Byret.

Det opildnede blot sigøjnernes krigslyst, og de begyndte – med en ikke ubetydelig sans for drama - at skrige op om unødig magtanvendelse, og Ekstra Bladets reporter nåede også at få et par trusler med på vejen.

- Jeg spytter dig i hovedet, du skriver ikke et ord om det her i avisen, lød det blandt andet fra en af Angelo Levakovics fætre.

Angelo Levakovic gav til det sidste udtryk for, at han håbede på at blive løsladt.

I stedet modtog han en af retssystemets hårdere straffe. Den 25-årige sigøjner er tidligere blevet idømt behandlingsophold på Psykiatrisk Center Sct. Hans, men i modsætning til tidligere er det denne gang alene retten, der træffer afgørelse om, hvornår han kan blive udskrevet.

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (koster alm. sms-takst)