Baby-joke koster kommune dyrt

Mange medarbejdere i Odsherred Kommune lagde deres normale arbejde til side torsdag for at hjælpe med at finde moderen, der angiveligt ville sælge datter

I den falske annonce var det angivet, at moderen kom fra Nykøbing Sjælland.  (Screendump fra Den Blå Avis)
I den falske annonce var det angivet, at moderen kom fra Nykøbing Sjælland. (Screendump fra Den Blå Avis)

Borgmester kritiserer den unge kvinde, der indrykkede en falsk baby-annonce på Den Blå Avis' hjemmeside. Den satte nemlig personalet i Odsherred Kommune på den anden ende.

Det skriver Nordvestnyt.dk.

Det var ikke uden konsekvenser, da en 19-årig kvinde fra Høje Taastrup indrykkede en falsk annonce på Den Blå Avis' hjemmeside, hvor hun satte en fiktiv baby på otte måneder til salg for 5.000 kroner.

I den falske annonce var det angivet, at moderen kom fra Nykøbing Sjælland. Og det har betydet, at mange medarbejdere i Odsherred Kommune lagde deres normale arbejde til side torsdag for at koncentrere sig om den aktuelle sag.

Borgmester Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne siger til Nordvestnyt.dk, at han bliver forbandet ved den slags jokes.

- Jeg tror ikke, hun er klar over det. Men det er et rimeligt stort apparat, vi sætter i gang i kommunen, siger han.

Torsdag morgen klokken 7.15 mødtes kommunens folk for at tage kontakt til politiet, medarbejdere i familieteamet og sundhedsplejersker.

- De blev sat i gang for at finde ud af, hvor mange børn vi ved, der er født i Nykøbing-området, som er otte måneder, tilføjer Thomas Adelskov.

Derudover har kommunens familieteam haft medarbejdere og en psykolog klar, hvis den fiktive mor havde behov for hjælp.

Men annoncen var lavet for sjov af den 19-årige kvinde fra Høje Taastrup, og det fik konsekvenser i Odsherred Kommune.

- Hvis man gjorde det op i kroner og øre, så har det kostet os en masse penge. Og formodentlig er der også nogle borgere, der har oplevet, at vi ikke har haft tid til at gøre noget andet i dag, fordi vores medarbejdere pludselig skulle reagere på sådan en situation, fortæller borgmester Thomas Adelskov.