Så stor erstatning får børnene

Forældrene skal betale 150.000 kroner til Michelle

(Privatfoto)
(Privatfoto)

Brønderslev-datteren Michelle havde krævet knap en million kroner i erstatning for sine tre et halvt år i helvede i familiens skiftende hjem.

Men erstatningssummen landede dog kun på 150.000 kroner, da Retten i Hjørring afsagde dom over forældrene her til aften. Forældrene skal sammen betale 50.000 kroner, mens Harry Larsen alene skal betale 100.000 kroner i erstatning til sin biologiske datter, som han er dømt for at have voldtaget, holdt indespærret, ydmyget og krænket.

Tina Jensens ældste datter fra et tidligere forhold, der også er blevet voldtaget af stedfaren, er blevet tilkendt 130.000 kroner, hvor Harry Larsen alene skal betale 100.000 kroner.

Læs også: Tina til Ekstra Bladet: Jeg savner mine børn

De øvrige børn er tilkendt 30.000 kroner hver, bortset fra de to børn på seks- og fire år, der hver har fået 15.000 kroner. Den yngste, på to år, er ikke tilkendt erstatning.

Alt i alt skal parret betale sammenlagt 460.000 kroner til de ni, af de ti sammenbragte børn.

Det fremgår af dommen, som er lagt ud i anonymiseret form på domstolstyrelsens hjemmeside.

Erstatningerne er dermed væsentligt mindre end børnenes bistandsadvokater har krævet. Bistandsadvokaten for ni af de ti sammenbragte børn havde krævet 100.000 kroner i erstatning til hver af børnene fra forældrene, mens Michelle bistandsadvokat krævede en erstatning på knap en million kroner for de seksuelle overgreb, trusler og indespærring.

Ligesom tortur
- Jeg vil sidestille det, der er overgået hende med tortur af både psykisk og fysisk karakter. Hun er blevet truet på livet. Hun er blevet beordret til at grave sin egen grav, og hun har i perioder ikke fået mad i op til ni dage i træk, sagde Michelles bistandsadvokat Mona Meelberg som blot nogle af argumenterne for erstatningskravet.