Veltalende svindler er fængslet i ny sag

En 49-årig mand, der har flere domme for bedrageri, er blevet fængslet i ny svindelsag til 800.000 kroner

En med politiets ord 'veltalende og meget overbevisende' 49-årig mand fra Frederiksberg i København - med flere domme for bedrageri bag sig - er ved Retten i Glostrup blevet fængslet i fire uger i en ny svindelsag.

I den nye sag, der er blevet efterforsket af Københavns Vestegns Politi, drejer det sig ligesom i flere af hans tidligere sager om svindel med leasingkontrakter. Denne gang for 800.000 kroner.

Manden fik en skole og en forening i København til at indgå nye leasingkontrakter på kopimaskiner samtidig med, at han lovede at ophæve nogle gamle leasingkontrakter.

Ifølge sigtelsen ophævede han dog ikke de gamle kontrakter, og i ét tilfælde leverede han heller ikke den lovede kopimaskine. Desuden brugte han falske fakturaer fra et andet firma.

Den 49-årige venter i forvejen på at komme for retten til august. Her er han tiltalt for svindel til 8,5 millioner kroner i 23 forhold.

Han er flere gange tidligere dømt for bedrageri, senest blev han i marts sidste år idømt to års fængsel ved Retten i Helsingør. Denne sag har han anket til landsretten, som endnu ikke har behandlet den.

- Et gennemgående træk i alle sagerne har været, at den 49-årige er fremkommet med urigtige oplysninger over for de forurettede parter samtidig med, at han var både veltalende og overbevisende, siger politikommissær Henning Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.