Dødsbilists mor: Jeg ryster over hele kroppen

Den sigtede vanvidsbilist er i behandling for ADHD og skulle starte hos en psykiater

- Jeg har siddet ude på Rigshospitalet hele natten (hvor sønnen har været indlagt, red.). Jeg ryster over hele kroppen, siger moren til den 33-årige mand, der er sigtet for at have mejet den 55-årige Birgit Helmer Rosenhagen ned efter vanvidskørsel med høj fart i Rødovre i aftes.

Moren til dødsbilisten mødte op i Retten i Glostrup i dag, hvor hendes tydeligt mærkede søn blev fremstillet i grundlovsforhør. Han rystede over hele kroppen, så benene gik som et espeløv, og når han talte, gik det langsomt og diffust.

Mange smerter
Sønnens forsvarer fortalte, at han havde det meget dårligt, havde smerter og havde fået meget bedøvelse. Og han huskede intet om farten, ulykken eller cyklisten.

Efter grundlovsforhøret gav moren sin søn 200 kroner og understregede over for ham, at de kom ud og besøgte ham i morgen, så snart det var muligt.

- Vi elsker dig og er her for at støtte dig, sagde hun, inden sønnen blev ført væk i sit løsthængende hospitalstøj, plaster på hånden efter drop og blå overtrækssko på fødderne.

Læs også: Vanvidsbilist dræber kvinde

Det kom frem under grundlovsforhøret, at sønnen begyndte at få medicin for ADHD for et stykke tid siden, og han fortalte selv, at han skal begynde hos en psykiater, som han tidligere har gået hos.

På sygeafdeling
Han hævder selv, at det ikke var ham, der kørte bilen, men en mand, der bare blev kaldt 'P', som han havde mødt i en rygerklub i Brønshøj, men ikke havde et telefonnummer på.

- Jeg har tidligere røget hash, forklarede den 33-årige i grundlovsforhøret.

Desuden fortalte han, at han lige for halvanden uge siden har fået en lejlighed på Frederiksberg.

Her skal han dog ikke hen lige foreløbigt. Efter grundlovsforhøret fik han lige lov til at tage to hiv af en cigaret, før han blev ført væk, støttet af to civile betjente, og kørt til sygeafdelingen i Vestre Fængsel.

1 af 2 
2 af 2