Landsret skærper straf over øksemand

Landsretten bestemte onsdag, at straffen fra byretten skal skærpes fra ni til 10 års fængsel.

Vestre Landsret hævede onsdag straffen over den øksemand, der gik til angreb på Kurt Westergaard, med et års fængsel. Han skal nu afsone en fængselsdom på 10 års fængsel.

Det var den 1. januar 2010 om aftenen, at manden trængte ind i Muhammedtegnerens hus bevæbnet med en økse og en kniv. Og dermed gjorde han sig skyldig i såvel drabsforsøg og forsøg på en terrorhandling.

Han ville stoppe tegneren i fortsat at føre sig frem og bruge tegningerne til at forsvare ytringsfriheden med.

Somalieren, den 29-årige Muhudiin Mohamed Geele, havde taget toget fra København og målrettet taget en taxi til Viby for at bryde ind til Kurt Westergaard.

Han har både i by- og landsretten bedyret, at det kun var for at skræmme Kurt Westergaard. Ikke for at dræbe ham. Tegneren søgte tilflugt i sit sikringsrum og tilkaldte politiet, som hurtigt og talstærkt mødte frem og med pistolskud passiviserede somalieren.

I nævningetinget i Vestre Landsret har et mindretal på tre nævninger ment, at der ikke var tale om terror, men afgørelsen tirsdag om skylden faldt efter flertallets vurdering.

Straffen på de ni års fængsel krævede anklagemyndigheden skærpet i landsretten, så den kunne komme på linje med de 12 års fængselsstraf, der er givet i andre terrorsager.

Eksempelvis fik den et-benede bokser fra Hotel Jørgensen, som kun selv kom til skade, mens han planlagde et terrorangreb, 12 års fængsel