Efter afsløring: Apple sletter kinesiske svindel-apps

Verdensomspændende millionsvindel med apps: I nat har Apple slettet bunkevis af kinesiske crap-apps, der i går blev afsløret i Danmark

Kinesiske biorytmer til 399,- var storsælger på det danske marked. Nu har Apple fjernet programmet - og mange andre - på mistanke om svindel
Kinesiske biorytmer til 399,- var storsælger på det danske marked. Nu har Apple fjernet programmet - og mange andre - på mistanke om svindel

Svindelapps fra fem kinesiske fupfirmaer blev i nat slettet fra Apples App Store.

Det er den direkte følge af, at de fem producenter i går blev afsløret i Danmark, i første omgang af nyhedssitet iphoneguide.dk, der drives af Martin Wolsing.

Læs også: Mistanke om kinesisk App-svindel via Danmark

I første omgang vakte det undren, at kinesere kunne komme på listen over topsælgere i Danmark med apps, der tydeligvis var meningsløse, men som blev solgt til uhørt høje priser via Apples App Store. Blandt de topsælgende programmer i Danmark var biorytmeprogrammer og programmer til beregning af lån i kinesiske banker.

Men selv om de mystiske apps blev opdaget i Danmark viser det sig, at svindelnummeret var globalt.

Læs også: Se de topsælgende mystiske crap-Apps

De mystiske apps dukkede op i slutningen af maj og begyndelsen af juni i App Stores i Rusland, Danmark, Hong Kong, Singapore, Kina, Australien, Italien, Canada, Sverige, Taiwan, Malaysia og Korea.

I løbet af timer blev de kinesiske apps topsælgere på samtlige markeder. En undersøgelse viser, at prisen på enkelte apps blev skruet op og ned i et mønster, der er næsten vilkårligt.

Alene i Danmark har de mystiske apps anslået indtjent ca. 100.000 kroner dagligt i den tid, de var online. Heraf har Apple tjent de 30 procent.

Ekstra Bladet kontaktede Apple tirsdag for at få en kommentar til de kinesiske apps.

Apple lovede at vende tilbage, men ønsker åbenbart ikke at udtale sig om sagen.