TV: Her falder dommen over Brønderslev-forældrene

Begge forældre anker deres domme i den værste sag i nyere tid om voldtægt, vanrøgt og krænkelser begået mod børn - se dommeren afsige dommen

(Rene Schütze/Privatfoto)
(Rene Schütze/Privatfoto)

MERE TV: Se anklageren kommentere sagen i bunden af artiklen

EKSTRA: Læs ekstrakt af dommen her (PDF-fil)

Retten i Hjørring har afsagt dom over Brønderslev-forældrene Harry Antoft Larsen, 41, og Tina Eva Jensen, 37.

Faren, Harry Antoft Larsen, blev idømt forvaring , mens moren, Tina Jensen, blev idømt fire års fængsel. Faren må desuden ikke lade børn under 18 år tage ophold i sin bolig, ligesom han ikke selv, uden politiets tilladelse, må tage ophold hos personer, hvor der opholder sig børn under 18 år.

Dermed fulgte nævningetinget anklagemyndighedens påstand om forvaring til faren, mens moren har fået rabat i forhold til anklagemyndighedens påstand om mindst seks års fængsel.

Anker domme
Begge forældre valgte dog at anke dommene. Faren til frifindelse, subsidiært formildelse og moren til frifindelse.

Anklagemyndigheden og morens forsvarer argumenterede efterfølgende for og imod fortsat varetægtsfængsling af moren. Afgørelsen blev dog, at hun fortsat skal være fængslet.

Harry var ikke til stede i retten, mens Tina Jensen bare sad og stirrede blankt ud i luften - uden at kigge på sine to børn, da hun fik dommen.

Dermed er der sat et foreløbigt retsligt punktum for den uhyggelige sag om vanrøgt, mishandling, vold, indespærring - og for farens vedkommende - sexovergreb i længere perioder både mod hans egen datter og Tina Jensens datter fra et tidligere forhold.

Søn håbede på mild dom til mor
Hun og den ældste søn Martin var til stede i retten for og høre dommen og sad helt tavse nede bagerst i lokalet, hvor der var en spændt stemning og helt tyst, så man kunne høre en knappenål falde til jorden.

Martin sagde forinden dommen, at han håbede, at han kunne tage sin mor med hjem i aften.

- Hun har været skræmt fra vid og sans og levet i tyrrani, sagde Martin til ekstrabladet.dk, der så frem til domsafsigelsen, så der kunne blive trukket en streg, så han kunne komme videre med sit liv.

Harry blev væk
Harry Antoft Larsen var ikke til stede i retten, da dommen blev afsagt, fordi han forinden havde fået tilladelse af dommeren til at blive væk. Ifølge hans forsvarer Anne Mette Ovesen er det, fordi han har det dårligt med den massive mediedækning, der har været på sagen.

Den såkaldte Brønderslev-sag rullede, da den dengang 20-årige Michelle flygtede fra det uhumske og utrygge hjem i Serritslev. Hun blev hjulpet af en tilfældig venlig mand i Vrå, der så en totalt forhutlet pige, der var møgbeskidt og havde begyndende koldbrand i flere tæer.

Hun fortalte senere fortalte om de lidelser, hun har været udsat for.

Læs også: Brønderslev-forældre lånte penge i datterens navn

26. februar 2010 blev helvedet fra Serritslev kendt i offentligheden, da forældrene blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør og fængslet i fire uger.

Siden har de siddet bag lås og slå, mens børnene er blevet spredt over hele Nordjylland, og Michelle er hos sin biologiske mor på Sjælland.

Her startede det:Ni børn børn tvangsfjernet

</p>