Michelles redningsmand: Godt han er væk fra gaden

Brønderslev-datterens frelsende engel er glad for dommene

Foto: Privat
Foto: Privat

Niels Erik Grønbech var den frelsende engel, da Michelle flygtede fra sit helvede i Serritslev - møgbeskidt, forhutlet og med begyndende koldbrand i fødderne - og søgte hjælp på en cafe i den lille by Vrå i Vendsyssel.

Siden har han bevaret kontakten med pigen, og i aften sad han spændt og ventede på dommen over forældreparret.

Han er syg
Og han var ganske tilfreds med dommene på forvaring til faren og fire års fængsel til moren, selvom anklagemyndigheden egentlig havde nedlagt påstand om mindst seks års fængsel.

- Det er måske godt nok, at hun (moren, red.) får lidt rabat, siger Niels Erik Grønbech.

Læs også: Brønderslev-pigen: Far vil slå mig ihjel

Forvaring er jo den hårdeste dom, man kan få. Synes du, at faren fortjener det?

- Fortjener og fortjener. Manden er syg. Vi kan ikke have ham til at rende rundt i samfundet. Det er ikke så meget det, at han skal straffes. Han skal bare væk fra gaden. Han er jo farlig over for børn, siger Niels Erik Grønbech.

Burde steriliseres
Den 54-årige pensionerede sømand og fisker fatter ikke, at et forældrepar kan behandle deres børn så dårligt. Og han mener, at begge forældre burde steriliseres.

Læs også: Harrys far: Jeg frygter for min søns liv

Derfor er han også glad for, at faren er blevet idømt forvaring, så han ikke bare kan gå ud og reproducere sig selv.

- Det er skrækkeligt, hvis han fandt en anden og fik flere børn, siger han.

Kan komme videre
Børnenes mareridt er gået helt ind under huden på ham, og han går stærkt ud fra, at han bliver ved med at have kontakt med Michelle. Han er sikker på, at hun er lettet over, at faren har fået en forvaringsdom.

- Nu skal hun ikke gå og være bange for, at han står og banker på hendes dør. Nu kan hun komme videre, siger Niels Erik Grønbech, der selv var inde og vidne i sagen i Retten i Hjørring.

Her fortalte han, at Michelle var iført såkaldte Clocs-sko med bare tæer, selvom der var en halv meter sne udenfor og minus ti grader. Hendes tøj var møgbeskidt og laset, og da hun begyndte at 'tø op', drev det med sorte plamager, der begyndte at lugte forfærdeligt.

Læs også: Nu vidner datter om sit helvede

- Hendes tøj lugtede som om, det var gravet op af en mødding, forklarede han dengang i retten.