Socialministeren: Nu er der sat punktum

Socialminister Benedikte Kiær opfordrer til, at der efter det foreløbige, retslige punktum i Brønderslev-sagen nu sættes fokus på børnene

Benedikte Kiær opfordrer til, at der nu skal fokuseres på Brønderslev-børnene, som stadig har brug for hjælp og støtte. (Polfoto/Jens Dresling)
Benedikte Kiær opfordrer til, at der nu skal fokuseres på Brønderslev-børnene, som stadig har brug for hjælp og støtte. (Polfoto/Jens Dresling)

Brønderslev-sagen var en af de første rapporter, som landede på socialminister Benedikte Kiærs skrivebord, efter hun overtog posten efter Karen Ellemann i 2010.

Derfor har hun involveret sig dybt i den rædselsfulde sag, hvor to forældres misbrug og misrøgt af deres 10 børn har ændret hele landets syn på dansk socialpolitik.

Efter at faren, 41-årige Harry Antoft Larsen, er blevet idømt forvaring, og moren, 37-årige Tina Eva Jensen, er blevet idømt fire års fængsel, formaner ministeren om, at man skal sætte ind på at hjælpe de svigtede børn.

Det gør hun i en mail til ekstrabladet.dk, som er sendt via hendes presserådgiver Jesper Høvsgaard Termansen.

Afgørende at sætte ind tidligt
'Nu er der sat et foreløbigt retsligt punktum i denne sag, og fokus skal nu være udelukkende på børnene - men vi må aldrig sætte et punktum i indsatsen for udsatte børn og unge', skriver Benedikte Kiær og fortsætter:

'Der skal vi hele tiden have et stærkt blik på at forbedre os og rette op hvis der sker fejl. For at sikre dette og sikre, at kommunerne lærer af hinandens gode erfaringer har jeg nedsat et ekspertudvalg, som blandt andet har fokus på kerneområderne i indsatsen over for udsatte børn og unge, og som indsamler og formidler de mange gode eksempler, der findes i kommunerne. Et af temaerne er den tidlige indsats og reaktionen på underretninger. For et barn er det helt afgørende, at man sætter ind med støtte så tidligt som muligt og dermed afhjælper problemerne. Det sikrer, at problemerne ikke vokser sig større, hvilket er godt for barnet, men jo også for kommunernes økonomi.'

Begge Brønderslev-forældre har anket deres dom.

1 af 2 Harry Antoft Larsen er idømt forvaring for bl.a. voldtægt af sin nu 21-årige datter Michelle (billedet). (Privatfoto)
2 af 2 Benedikte Kiær opfordrer til, at der nu skal fokuseres på Brønderslev-børnene, som stadig har brug for hjælp og støtte. (Polfoto/Jens Dresling)