Maskerede mænd bortfører to piger i Norge

I Norge er to små piger på dramatisk vis bortført fra et socialcenter, hvor de befandt sig med deres mor

To maskerede mænd trængte tirsdag ind i et socialcenter i den lille norske by Brandbu og bortførte to piger på et og tre år.

Gerningsmændene brugte elektriske chokvåben og peberspray mod børnenes mor og en ansat, der havde tilsyn med morens samvær med børnene. Det oplyser en talsmand for norsk politi.

De to mænd forsvandt sammen med børnene i en svensk indregistreret Saab. Den blev senere stoppet af politiet og to mænd blev anholdt, men de to piger var ikke i bilen.

Ifølge norsk politi er det endnu for tidligt at sige, om de to anholdte er identiske med de to mænd, der bortførte pigerne.

Senere rapporterede norske medier, at både norsk og svensk politi var på jagt efter en svensk registreret Volvo med tonede ruder, som var set i det område, hvor børnene blev bortført.

Norske medier skriver, at forældrene er kurdere fra Irak. De bor i regionen, men ikke i Brandbu.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at få fat i faren til børnene, og han er nu efterlyst. Han mistænkes for at være involveret i sagen, skriver Aftenposten.

Hidtil har politiet dog ikke villet sige noget om konkrete mistanker om, hvem der kan stå bag.

- Men vi har grund til at antage, at det er personer, der har en tilknytning til børnene, og at det ikke drejer sig om en kidnapning af vildt fremmede børn, siger Linn Hilde Fosso fra Vestoppland politidistrikt.