9-årig pige skulle være selvmordsbomber

Pakistanske militante kidnappede en 9-årig pige. Hun skulle gennemføre et selvmordsangreb, men undslap

Suhana stak af i stedet for at detonere den vest med sprængstof, som hun havde fået på. (Foto: Getty Images)
Suhana stak af i stedet for at detonere den vest med sprængstof, som hun havde fået på. (Foto: Getty Images)

En 9-årig pige, der siger, at hun blev kidnappet af militante for at blive brugt som selvmordsbomber, er blevet genforenet med sine forældre, oplyser pakistansk politi ifølge nyhedskanalen CNN.

Pigen, Suhana, har fortalt politiet, at hun blev kidnappet søndag af to mænd med våben og to kvinder i burka. Myndighederne har ikke frigivet hendes fulde navn.

Suhana var på vej til skole, da hun blev bortført og bedøvet med stoffer, siger hun ved en nyhedskonference, der blev sendt af CNN's søsterkanal GEO TV.

Skreg og løb
Hun blev kørt til en kontrolpost ved Darra Islam og fortalt, at hun 'skulle detonere en selvmordsvest, som bortførerne havde givet hende på', fortæller politichef Saleem Marwat.

- I stedet for at detonere vesten, da hun var kommet ud af bilen, begyndte barnet at skrige og løbe mod de paramilitære styrker udstationeret ved kontrolposten, siger han.

Pigen blev arresteret, hendes selvmordsvest blev taget af, og politiet beholdt hende i sin varetægt, siger Marwat.

Træner børn til selvmordsangreb
Pakistansk Taliban har tidligere brugt børn som selvmordsbombere, men der har formentlig ikke været sager, hvor barnet kun var ni år gammel.

Pakistan og USA har tidligere beskyldt Taliban for at handle med børn til selvmordsaktioner.

Det pakistansk militær har blandt andet vist videoer, hvor militante trænede børn til at gennemføre selvmordsangreb.

Den dræbte Taliban-leder Baitullah Mehsud solgte angiveligt børnene videre til andre militante fraktioner for mellem 6000-12.000 dollar, siger unavngivne kilder i det pakistanske militær.