19-årig anholdt for Sony-hack

En teenager er blevet anholdt i London-området, mistænkt for det massive indbrud i Sony's PlayStation Network i april

En 19-årig person er blevet anholdt i London-området, mistænkt for medvirken til hacker-angrebet i april mod Sony og for hacker-indbrud  hos "virksomheder og efterretningstjenester"
En 19-årig person er blevet anholdt i London-området, mistænkt for medvirken til hacker-angrebet i april mod Sony og for hacker-indbrud hos "virksomheder og efterretningstjenester"

En 19-årig person er blevet anholdt, mistænkt for medvirken til det store Sony-hack, meddelte Londons politi tirsdag.

Den 19-årige er sat i forbindelse med en række hacker-angreb. Ifølge Londons politi er hackeren mistænkt for at bryde ind i systemer og for denial-of-service angreb på "et antal internationale virksomheder og efterretningstjenester", skriver CNN.

Det bliver ikke sagt direkte, men det antydes at den 19-årige hacker har forbindelse til hacker-angrebet mod den amerikanske efterretningstjeneste CIA og et tilsvarende angreb mod et firma med tilknytning til det amerikanske forbundspoliti FBI.

Hacket mod Sony's PlayStation Network fandt sted i april. Den 20. april lukkede Sony netværket ned efter det omfattende indbrud. Netværket kom først online igen midt i maj og PlayStation Store genåbnede først den 2. juni.

En talsmand fra politiet siger til CNN, at den mistænktes computer "nu vil blive undersøgt for forbindelser til alle potentielle grupper, inkliusive LulzSec."

Hackergruppen LulzSec er stærkt aktiv i øjeblikket og står bl.a. bag indbruddet hos CIA.

Hackergruppen meddelte tidligere i dag på Twitter, at de ville begynde at lække materiale på gruppens hjemmeside og på The Pirate Bay.

Det er meget lidt, der er kendt om personerne bag LulzSec.

Tilsyneladende har nøglepersoner bag LulzSec tidligere deltaget i hackergruppen Anonymous, der var særdeles aktiv i kølvandet på Wikileaks og anholdelsen af Julian Assange.

Aktivister, der deltog i Anonymous hackerindbrud i firmaet HB Gary er siden blevet sat i forbindelse med LulzSec. Indbruddet i HB Gary afslørede dels, at det amerikanske handelskammer Chamber of Commerce havde iværksat en vildledende kampagne, men også at HB Gary var på vej ud i en tilsvarende kampagne for Bank of America.

I forbindelse med indbruddet blev store mængder interne mails fra HB Gary lækket på nettet.

Gengangerne fra Anonymous og LulzSec består af en lille gruppe personer med følgende dæknavne:

"Sabu". Angiveligt omkring 30 år gammel. Formentlig leder af gruppen.

"Tflow" eller "Timeflow".

"Topiary". Står for driften af Twitter-kontoen. Hurtig i replikken og villig til at tage risici. Håndterer også donationer og indtægter.

"Kayla". Mandligt medlem, der ofte hævder at være en 16-årig pige. Styrer et større botnet.

"Joepie91". Står for driften af gruppens websites.