Det var dans - ikke dødstrusler

Kevin Jelsdal formede ifølge 'T' sine fingre som en pistol og truede med at 'plaffe' ham, men ifølge Kevins venner var det bare et tegn, han gjorde, når han dansede.

Kevin Jelsdal formede ifølge T sine fingre som en pistol og truede med at plaffe ham, men ifølge Kevins venner var det bare tegn, han gjorde, når han dansede. (Privatfoto)
Kevin Jelsdal formede ifølge T sine fingre som en pistol og truede med at plaffe ham, men ifølge Kevins venner var det bare tegn, han gjorde, når han dansede. (Privatfoto)

- Jamen, sådan danser han. Han truer ikke.

Venner til den 19-årige Kevin, som dybt tragisk døde i lørdags er ulykkelige over, at den nu voldssigtede 'T'. har misforstået en situation på diskotek Celsius.

Læs også: Kevins venner på Facebook: Han bliver hævnet

Det var nemlig følelsen af at blive truet, der fik den 19-årige T til at slå Kevin Franklin Jelsdal i gulvet, hvorefter han døde. Det fortalte den voldssigtede selv, da han i går blev fremstillet i grundlovsforhør.

'Jeg plaffer dig'
Kevin Jelsdal satte ifølge den sigtede en finger på hans hoved - som en pistol - og truede med at 'plaffe ham'.

Derfor lukkede T øjnene og slog to eller tre gange.

Læs også: Obduktion: Derfor døde Kevin

Men den udlægning afviser vennerne til den afdøde.

Signaturdans
Fingrene i vejret er en dansesignatur for den 19-årige Kevin Franklin Jelsdal - ikke en dødstrussel.

- Vi har set, at den sigtede har sagt, at Kevin sagde, han ville plaffe ham. Det er et udtryk, jeg aldrig har hørt ham bruge. Kevin kunne aldrig finde på sådan noget. Se på billederne af ham. Når han gør sådan med fingrene, er det dans, ikke dødstrusler, siger vennen Lennart med henvisning til fotoet over denne artikel.

Læs også: Løsladt til eksamen

Det var hans 20-års fødselsdag, de fejrede, da noget gik grueligt galt. Da ekstrabladet.dk møder ham sidder han i en kammerats lejlighed på Østerbro sammen med ti andre af Kevins venner, der alle var med i byen.

T kommer løbende
- Det var ikke engang et skænderi, der gik galt. De talte lidt højrøstet sammen. Og pludselig kommer denne her T løbende ind til Kevin og slår ham, siger drengene.

Det var ikke engang tæt på slagsmål. Det opstod bare helt uden grund, siger vennerne, der er trætte af at høre om uskyldige T og kontraktfodbold og gode kår.

TV: Her bæres dødsofferet ud

- Vi studerer også. Vi går også til sport. Men det er altså os, der har mistet en ven. At se ham, der tog hans liv, gå på fri fod, er en hån. Men at høre ham sige, at Kevin truede ham, det er at gå over stregen. Kevin er en lille lort på 167 centimeter. Han er måske den mest fornuftige af os alle sammen, siger de unge mennesker.