Tror nomadefamilie er flygtet til Holland

Jagten fortsætter efter nomadefamilien fra Langeland, som er mistænkt for at vanrøgte deres børn

Her ses den 38-årige far sammen med to af børnene(Privatfoto)
Her ses den 38-årige far sammen med to af børnene(Privatfoto)

En familie på to voksne og fire små børn er i øjeblikket efterlyst af Fyns Politi. De har formentlig taget flugten på grund af Langeland Kommunes beslutning om at lave en to måneders tvangsundersøgelse af familiens fire børn.

Kommunen mistænker familien for at være flygtet til Holland. Men selvom myndighederne i over en måned har været på jagt af dem, er der stadig intet nyt:

Læs også: Børnene skulle være fjernet forlængst

- Vi arbejder med flere ting, fortæller Niels Christian Larsen fra Svendborg Politi til ekstrabladet.dk som dog ikke vil uddybe noget konkret.

Flygtet til Holland
Lillesøsteren til den flygtede mor har tidligere luftet sine tanker i Ekstra Bladet om, at familien muligvis kan være flygtet til Holland.

- Vi er klar over, at familien tidligere har boet i både Holland og Sverige, så det er selvfølgelig også noget, vi undersøger, siger Niels Christian Larsen.

Ikke givet lyd fra sig
Hos Langelands Kommune, der har sat sagen i gang, har man på trods af den massive mediedækning ikke hørt fra familien.

- Ikke engang en mail har vi fået. Vi har simpelthen ikke hørt en lyd fra dem, fortæller souschef ved Langeland Kommunes Børn- og Kulturafdeling, Charlotte Jensen.

Samarbejder med politiet
Kommunen og det lokale politi samarbejder i sagen i håbet om at kunne finde frem til familien:

- Jeg kommer lige fra et møde med politiet. Vi prøver, at dele de oplysninger vi har for at fremme efterforskningen, siger Charlotte Jensen og fortsætter:

- Jeg hælder mest til teorien om, at de er i Holland. Men for så vidt kan de jo ligeså godt sidde og gemme sig i et lejet sommerhus et eller andet sted i Danmark.

Tvangsundersøgelse af børnene
Kommunen vil foretage en tvangsundersøgelse af børnene, da specielt en enkel af dem, som kun er fire år gammel, er stærkt undervægtig.

Politiet overvejer stadig, om de skal offentliggøre billeder af familiens forældre i håbet om, at de hurtigere vil blive fundet.

Langeland Kommune havde sidste gang kontakt med familien i starten af marts måned.

1 af 3 Her ses den efterlyste 28-årige mor med et af børnene (Privatfoto)
2 af 3 22-årige Nina K. har tidligere stået frem i Ekstra Bladet, fordi hun håber, at det vil få hendes storesøster til at melde sig til Fyns Politi (Foto: Ernst van Norde)
3 af 3 Her ses den 38-årige far sammen med to af børnene(Privatfoto)