Obduktion: Derfor døde Kevin

En udposning i hjernen hos dødsofferet Kevin Jelsdal bristede - måske på grund af ophidselse

Obduktionen af den 19-årige Kevin Jelsdal er netop færdig, og her er man kommet nærmere et svar på, hvorfor den unge fyr døde på Diskotek Celcius efter at have fået 2-3 knytnæveslag af den jævnaldrende T. efter et sammenstød.

Han er netop blevet løsladt efter at være blevet fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København, fordi dommeren ikke mente, at betingelserne for varetægtsfængsling var til stede.

Læs også: Før han døde: 'Jeg plaffer dig'

- Vi har stadig kun den foreløbige udtalelse og ikke den endelige obduktionsrapport, men det tyder på at han er død af en bristet blodåre i hjernen, en såkaldt udposning, som gør, at han får en hjerneblødning. Og det er det, han dør af, siger lederen af Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet, Jens Møller, til ekstrabladet.dk.

Kan skyldes ophidselse
Obduktionen blev foretaget mellem kl. 10 og 13 og de pårørende er orienteret om resultatet.

Grunden til, at sådan en udposning brister, kan skyldes ophidselse, eller at man løber en tur, hvor blodtrykker stiger. Det kunne altså i princippet være sket på et hvilket som helst andet tidspunkt.

Læs også: Meldte sig for dødsvold sammen med sin mor

Der var ingen synlige tegn på den afdøde efter slagene, ifølge en læge på Rigshospitalets Traumecenter.

- Den afdøde har tegn på, at han kunne have ramt et bord med siden af hovedet, men det er hverken det, eller slaget, der forårsagede hans død, siger Jens Møller.

Stadig sigtet
Den 19-årige T. er stadig sigtet for vold. I Dommervagten læste anklageren en sigtelse op mod ham, der lød på 'legemsangreb under særdeles skærpende omstændigheder efter straffelovens § 246, jfr. § 245, subsidiært vold efter §244,' der er den milde voldsparagraf. Og det er sandsynligt, at tiltalen ender der.

- Der kommer et retsligt efterspil. Men det er klart, at det er forventeligt, at sagens efterforskning og obduktionsresultatet indgår i tiltalens udformning, siger Jens Møller og tilføjer:

- Det er en dybt tragisk hændelse, og der er på ingen måde noget, der taler for, at det er en særdeles velovervejet handling, siger han.