Levakovic-medlem: Kidnappede 16-årig i fire timer

Levakovic-medlem i retten igen: Den 25-årige Angelo Levakovic er tiltalt for kidnapning, tvang, dødstrusler og flugt fra psykiatrisk hospital

Endnu engang kan Københavns Byret lukke dørene op for et medlem af den berygtede og omfattende, kriminelle sigøjnerfamilie Levakovic. Denne gang gælder det den 25-årige Angelo Levakovic, der mandag står tiltalt for at have kidnappet en 16-årig dreng.

Angelo Levakovic er - som hans kriminelle bror Leonardo, der for nylig også var i retten - kontanthjælpsmodtager og tidligere dømt for en gruppevoldtægt på Strøget. Anklageskriftet denne gang handler om, hvordan han i juni sidste år, sammen med to medgerningsmænd, kl. 21.15 'berøvede en 16-årig dreng friheden', da de ved Christianshavns Metrostation tvang ham hen ad gaden og med til Christiania til fods.

Kidnappede 16-årig i fire timer
De tre kidnappere tvang senere samme aften den 16-årige ind i en taxa - bl.a. under trusler om, at han ville få knust kæben, hvis han ikke fulgte med og skaffede dem nogle penge. Herefter kørte taxaen til Nørrebro og rundt i København alt imens den 16-årige undervejs blev puffet til i ansigtet, skubbet på benene og truet til at makke ret.

- Hvis du flygter, så sprætter vi dig op, lød beskeden.

Samme nat - over tre en halv time efter, at den 16-årige var blevet kidnappet - truede de ham til at udlevere pinkoden til sit hævekort.

- Skal jeg tage min gat frem og skyde dig i hovedet?, lød det retoriske spørgsmål.

Herefter kunne Angelo Levakovic og hans venner roligt hæve 6.000 kr. fra drengens konto fra en hæveautomat i Amagerbanken på Nørrebrogade.

Læs også: Nu kulegraves sigøjnerfamiliens økonomi

Offer skulle bruge støtteben til røveri
Over fire timer efter kidnapningen tvang de den 16-årige til at begå røveri mod en 7-11-forretning på Østerbrogade. Et røveri, hvor den 16-årige blev udstyret med et støtteben til en cykel - som Angelo Levakovic lige havde brækket af en cykel - men som mislykkedes, fordi offeret ikke vidste, hvad han skulle gøre.

I forretningen fik han kun sagt: - Det er er røveri.

- Det er ikke sjovt, jeg har prøvet det før, svarede den ængstelige ekspedient, og herefter forlod den 16-årige forretningen igen med uforrettet sag.

Blot et kvarter senere forsøgte Angelo-slænget igen med at true drengen til røveri. Denne gang mod en 7-11-butik på Nørrebrogade. Også her gik det galt.

- Det er et røveri, forsøgte den 16-årige igen mens han tog støttebenet frem.

Men da ekspedienten bare kiggede, og den 16-årige fortsat ikke vidste, hvad han skulle gøre, forlod han forretningen. Her blev han dog pågrebet af nogle kunder på gaden.

Dødstrusler mod hospitalspersonale
Udover tiltalen om frihedsberøvelse og tvang, er det 25-årige Levakovic-medlem også tiltalt for flugt fra og trusler mod personalet på det psykiatriske hospital Sankt Hans Hospital, hvor han var varetægtsfængslet i surrogat.

Læs også: Sigøjnerfamilien har biler i millionklassen

- I kan bare vente, til jeg kommer ud, så skal jeg nok finde jer, og så har jeg en kugle til hver af jer! I kan bare komme an, så skal jeg nok ordne jer! I skal være mange flere, hvis I skal klare mig, råbte Angelo Levakovic til personalet.

Et nævningeting skal nu tage stilling til statsadvokatens påstand om, at han skal dømmes til anbringelse på psykiatrisk hospital på ubestemt tid.

ekstrabladet.dk følger sagen...