Harrys nye venner

Broget skare: Det er en flok dybt kriminelle, som Brønderslev-faderen formentlig snart skal dele adresse med på Anstalten ved Herstedvester

Harry Antoft Larsen vil uanset udfaldet af strafudmålingen på tirsdag blive placeret på Anstalten ved Herstedvester. (Privatfoto)
Harry Antoft Larsen vil uanset udfaldet af strafudmålingen på tirsdag blive placeret på Anstalten ved Herstedvester. (Privatfoto)

Normalt er folk som Brønderslev-faderen Harry Antoft Larsen nederst i hierarkiet i et fængsel. Men når man taler om de indsatte på Anstalten ved Herstedvester, er der ikke mange, der har noget at lade hinanden høre.

Her sidder forbrydere, der alle har meget grove forbrydelser på samvittigheden. Overgreb på kvinder og børn, bestialske drab og voldtægter.

Læs også:Sex-gal bag tremmer på ubestemt tid

Derfor er det her, Harry vil blive placeret. Af hensyn til sin egen sikkerhed, og fordi man netop på Herstedvester har mulighed for at behandle ham på den måde, han skal behandles.

Så uanset hvad udfaldet af strafudmålingen bliver, så kan Harry snart hilse på sine nye venner på anstalten.

Her er et udsnit:

Peter Lundin
Også kendt som Bjarne Skounborg. Sidder på Anstalten ved Herstedvester, hvor han afsoner en dom på livstid for i 2000 at have slået sin daværende kæreste og hendes to sønner ihjel. Ligene er aldrig blevet fundet.

Tønder-faderen B.S.
Fik ti års fængsel i 2007 for at have udnyttet sine to små piger og også ladet dem seksuelt udnytte af fremmede mænd. Han er af Peter Lundin blevet betegnet som ’et større monster end jeg’.

Mia-morderen Steffen Kristensen
Blev i 2004 idømt forvaring, efter at han havde kvalt og voldtaget den 12-årige Mia Teglgaard Sprotte i Benløse ved Ringsted. Han er blevet kaldt for ’Danmarks farligste seksualforbryder’.

Sex-monstret Louai Mohammad Seria
Blev for nylig idømt forvaring på ubestemt tid. Han har ved flere lejligheder kastet sig over kvinder og truet sig til sex.

Kvindemorderen John Knudsen
Afsoner sin livstidsdom i selskab med ligesindede. Han sexkrænkede i 2009 en tilfældig kvinde – den 52-årige Kirsten Bay Andersen – på sin båd i Haderslev Fjord, før han kvalte hende og smed hende i vandet med en betonklods om benet.

Læs også:John Knudsen brugte penisring

Sådan kan man straffes:

Tidsbestemt straf, f.eks. 12 år: Man kan normalt blive prøveløsladt efter to tredjedele af straffen, hvis man har opført sig pænt.

Livstid: Efter 12 år bliver det første gang vurderet, om vedkommende kan blive prøveløsladt.

Forvaring: Man er dømt til indespærring, fordi man er for farlig på fri fod. Hver enkelt indsat bliver vurderet individuelt hvert år af en dommer i samarbejde med rigsadvokaten, speciallæger og fængslet.

Dømt til anbringelse: Her er tale om psykisk syge, som bliver anbragt på en sikret anstalt, hvor de bliver medicineret.

1 af 6 John Knudsen kvalte den 52-årige Kirsten Bay Andersen. (Politifoto)
2 af 6 Peter Lundin er dømt for at have slået sin kæreste og hendes to sønner ihjel. (Privatfoto)
3 af 6 Louai Mohammad Seria er dømt for at true kvinder til sex. (Foto: TV2 Lorry)
4 af 6 Steffen Kristensen kvalte og voldtog en 12-årig pige. (Polfoto/Michael Pedersen)
5 af 6 Tønder-faderen sidder også på Anstalten ved Herstedvester. (Privatfoto)
6 af 6 Harry Antoft Larsen vil uanset udfaldet af strafudmålingen på tirsdag blive placeret på Anstalten ved Herstedvester. (Privatfoto)