Dræbtes venner anholdt

Højlydt gråd, råb og indblanding i politi- og hjælpearbejdet gjorde, at tre af den dræbtes venner blev anholdt i nat

Da den 19-årige mand lå livløs og blev forsøgt genoplivet foran diskotek Celcius natten til søndag, blev det for meget for især en af hans kammerater.

- Han kunne ikke lade være med at komme hen og forstyrre, selv om vi sagde, at han skulle holde sig væk. Redderne var ved at behandle ham, fortæller efterforskningsleder Kenneth Vesth.

Først efter anholdelsen fandt politiet ud af, at han var en af den dødes venner.

Anholdte i sorg
Foran Rigshospitalet måttet en patruljevogn også anholde to andre af den dødes venner.

- De var meget højrøstede og kunne ikke forstå budskabet, da vi bad dem om at forlade stedet, fortæller Kenneth Vesth om de anholdte, som nu kan se frem til en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Men pårørende til de anholdte er bestyrtede over behandlingen af de tre unge mænd, som er i dyb sorg over deres vens pludselige og meningsløse død.

- Det er hårdt og brutalt. Og der kommer helt sikkert en klage over det her. Det er fuldstændig vanvittigt, at de udviser sådan en mangel på empati. Nu går vi sammen som forældregruppe og klager over det, siger Marianne Thorup, mor til en af de drenge, der var i byen sammen med de anholdte og den dræbte i går.

Ingen sympati
- Jeg skal ikke kunne sige, om de har sparket til en sten eller skreget, men de bliver anholdt af politiet og lagt i håndjern og kastet ned på asfalten og taget med på stationen, hvor de sidder helt indtil kl. 8.30 om morgenen. Indtil da havde ingen kunnet få fat i dem, for telefonerne var blevet taget fra dem, siger Marianne Thorup. Hun er rystet over politiets tone.

- Der var ingen sympati eller medfølelse med at de lige har mistet deres kammerat. Ingen klap på skulderen, siger moderen.