Forsvareren: Jeg kan ikke sige ja til forvaring

En almindelig fængselsstraf står højt på Harry Antoft Larsens ønskeliste, før retten i Hjørring tirsdag beslutter, hvor hårdt den 42-årige far skal straffes.

– Det, han går mest op i, er, at der bliver sat tid på straffen. Han vil gerne undgå, at speciallæger og andre eksperter skal bestemme, hvornår han kommer ud igen. Det er afgørende for ham, at det i den situation vil være ude af hans hænder, hvor længe han skal sidde inde, næsten uanset hvor godt han opfører sig, siger hans forsvarsadvokat, Anne Mette Ovesen.

Bekymret for omdømme
Som så mange andre anede Harry Antoft Larsen ikke, hvad forskellen er på almindelig fængselsstraf og forvaring, da han første gang blev afhørt af politiets efterforskere.

Det har Anne Mette Ovesen sørget for, at han gør nu.

Og selv om den dømte familiefar ikke ligefrem har anstrengt sig for at vække sympati, så bekymrer han sig stadigvæk meget om sit omdømme.

– Han synes ikke, det er sjovt at få hæftet på sig, at han er farlig, og det er jo et vigtigt kriterium for at blive dømt til forvaring. Sådan opfatter han ikke sig selv, siger Anne Mette Ovesen.

En meget hård straf
På Anstalten ved Herstedvester, der tager sig af stort set alle danske forvaringsfanger, vil Harry Antoft Larsen ellers ikke stikke ud. Her kommer han i selskab med folk, der er mindst lige så upopulære i det kriminelle hierarki.

– Det ville måske gøre hans liv nemmere. Kunne forvaring ikke alene af den grund være en mere attraktiv sanktion for ham?

– Det kan jeg godt følge dig i. Men jeg kan ikke sige ja til forvaring. Det er en meget hård straf, og usikkerheden om, hvornår han kommer ud igen, er det værste for ham, siger Anne Mette Ovesen.