44-årig fængslet efter knivopgør om penge

Dommer i Helsingør sender 44-årig bag tremmer efter et knivstikkeri fredag aften

Et opgør om penge koster nu en 44-årig mand en tur bag tremmer. Søndag valgte en dommer i Helsingør at varetægtsfængsle manden i foreløbig to uger.

Manden er sigtet for at have stukket en 36-årig mand i siden med en kniv. Kniven ramte manden i den ene lunge og perforerede tarmen, og offeret var en overgang i livsfare.

Episoden fandt sted fredag aften i en lejlighed i Murergade i Helsingør. Her var den 36-årige dukket op i den 44-åriges lejlighed angiveligt for at indkræve nogle penge.

Det fik ifølge politiet den 44-årige beboer i lejligheden til at stikke den 36-årige ned.

I forbindelse med knivstikkeriet fik den 36-årige slået den 44-årige med en genstand i hovedet. Det kostede et mindre brud på kraniet og et brud på kæben.

Læs også:Mænd stukket ned og banket i Helsingør

Politiet har dog valgt ikke at sigte den 36-årige i sagen, da hans voldshandlinger efter alt at dømme er foregået i nødværge.

Begge mænd endte aftenen på hospitalet, og i første omgang troede politiet, at der var tale om to uafhængige overfald.

Den 36-årige formåede nemlig at bevæge sig mere end en kilometer væk fra lejligheden, inden han faldt om på et fortov og blev fundet af forbipasserende, som tilkaldte en ambulance.

Samtidig havde den 44-årige mand i lejligheden fået tilkaldt en kammerat, som kunne køre ham på skadestuen.

Politiets efterforskning viste dog i løbet af lørdagen, at de to sager i virkeligheden var én sag. Og lørdag eftermiddag blev den 44-årige anholdt, mens han stadig var indlagt.