Opgør om penge sendte to på hospitalet

En 44-årig mand er anholdt i mystisk voldssag fra Helsingør, som viser sig at være et banalt opgør om penge

Det var formentlig et opgør om penge, der fredag aften sendte to mænd på sygehuset i Helsingør. Den ene med et knivsår i flanken, den anden med brækkede knogler i ansigtet.

Sagen har skabt en del forvirring hos Nordsjællands Politi, der i første omgang troede, at de to ofre ikke havde noget med hinanden at gøre. Knivofferet blev nemlig fundet på fortovet mere end en kilometer væk fra den lejlighed, hvor det andet offer befandt sig.

Læs også:Helsingør-ofre kendte ikke hinanden

Nu mener politiet dog at være nået til bunds i sagen, og man har anholdt den 44-årige mand, som bor i lejligheden, fortæller efterforskningsleder Flemming Poulsen til Ritzau.

- Han blev anholdt på sygehuset i eftermiddag klokken 13.29 og vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling søndag formiddag ved Retten i Lyngby, fortæller han.

Den 44-årige er sigtet for forsøg på manddrab. Ifølge politiet er det nemlig ham, der huggede en kniv i siden på den 36-årige mand, som fik perforeret den ene lunge og tarmen.

Læs også:Mænd stukket ned og banket i Helsingør

- Vores afhøring af ham, der er blevet stukket, har godtgjort, at han kommer hen til lejligheden, fordi han vil have nogle penge, som beboeren skylder ham. Det fører til, at beboeren stikker ham med en kniv, fortæller Flemming Poulsen.

Knivofferet var dog ikke mere kvæstet, end at han kunne kæmpe imod. Og det er ifølge politiet ham, som har slået lejlighedens beboer i hovedet.

Foreløbig har politiet valgt ikke at sigte den 36-årige i sagen. Umiddelbart tyder meget på, at han har slået i nødværge, men politiet er i færd med at undersøge den del af sagen nærmere.

Flemming Poulsen ønsker ikke at oplyse flere detaljer om sagen af hensyn til politiets videre efterforskning.