Soldater stormer fængsel i Venezuela

Soldater har stormet et fængsel, hvor 22 mistede livet under et bandeopgør. En soldat og flere fanger er dræbt

Soldater holder vagt foran Rodeo I-fængslet, efter at de fredag stormede stedet, der har været ude af myndighedernes kontrol siden sidste weekend. (Foto: AP)
Soldater holder vagt foran Rodeo I-fængslet, efter at de fredag stormede stedet, der har været ude af myndighedernes kontrol siden sidste weekend. (Foto: AP)

Flere end 3500 soldater stormede fredag Rodeo I fængslet i Venezuela i et forsøg på at genvinde kontrollen over komplekset, hvor 22 mistede livet under et bandeopgør sidste weekend. En soldat og flere fanger er døde.

Myndighederne affyrede tåregas for at sprede fangernes pårørende, der var samlet foran fængslet, hvor de havde sat ild til barrikader og skreg, da de hørte lyden af skud komme over fængselsmuren.

20 soldater såret - en dræbt
Ifølge myndighederne er en soldat blevet dræbt og 20 andre såret i skudvekslinger med de indsatte.

- Vi bliver nødt til at bruge magt for at beskytte de indsattes liv, siger vicepræsident Elias Jaua.

- Præsident Hugo Chavez har givet ordre til, at ingen må komme til skade, men den beslutning har kostet vores soldater dyrt.

Avis: 11 indsatte dræbt
Myndighederne har ikke oplyst, hvor mange fanger, der blev dræbt ved fredagens aktion, men den uafhængige avis, Ultimas Noticias, skriver på sin hjemmeside, at 11 indsatte blev dræbt og 26 såret.

Militærets køretøjer blev overdænget med sten fra pårørende til de indsatte, da køretøjerne i høj fart kørte mod fængslet. Flere af de pårørende smurte tandpasta i ansigtet for at værge sig mod virkningen af tåregassen.

Viceministeren for borgernes sikkerhed, Nestor Reverol, siger, at myndighederne nu har kontrol over cirka 3500 fanger, eller omkring tre fjerdedele af de indsatte i fængslet, der er bygget til 750 fanger.