Helsingør-ofre kendte ikke hinanden

Et knivstik og et kølleoverfald satte i går Helsingør politi på overarbejde - nu viser det sig, at hændelserne er sket to forskellige steder

To mænd på henholdsvis 36 og 44 år blev i går aftes klokken cirka halv ni begge indbragt på Helsingør sygehus.

Den ene var blevet stukket med en kniv lige under højre armhule, så lungen og tarmen var perforeret, mens den anden havde været udsat for et kølleoverfald.

Læs også: Mænd stukket ned og banket i Helsingør

Da begge personer blev indbragt på sygehuset cirka samtidig, gik politiet i første omgang ud fra, at de to hændelser havde noget med hinanden at gøre:

- Nattens efterforskning har vist, at der er tale om to selvstændige hændelser. Kølleoverfaldet er sket i en lejlighed, mens manden med knivstik blev fundet af nogle borgere på en villavej i Helsingør by og derefter bragt til skadestuen, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi, Susanne Philipson til ekstrabladet.dk.

Blodigt gerningssted
Lejligheden, hvor det ene overfald fandt sted, ligger i Murergade i Helsingør, og gennem hele natten har politiet gennemsøgt stedet for spor.

- Det var rigtigt blodigt, og vi fandt et baseballbat, som kan være gerningsvåbnet, fortæller vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, Flemming Poulsen.

De forskrækkede borgere fik manden lagt ind i en bil, hvorefter de kørte ham på skadestuen. Her ankom de cirka samtidig som ambulancen med manden, der var overfaldet med et baseballbat.

Uden for livsfare
Begge mænd blev senere overført til Rigshospitalet, og manden, der var blevet udsat for et kølleangreb, er nu så stabil, at politiet indenfor kort tid kan begynde at afhøre ham.

- De er begge uden for livsfare, men fordi manden med knivstik er blevet opereret i nat, går der lidt længere tid, inden vi kan komme til at tale med ham, fortæller Susanne Philipson.