Politi afspærrer Pentagon efter bombealarm

Mand anholdt med Al Qaida-litteratur og "mistænkelig genstand". To andre efterlyst efter fundet af en mistænkelig pakke i en bil ved Pentagon

Amerikansk politi har anholdt en mand nær mindestedet for terrorangrebet på Pentagon den 11. september 2001. Manden havde en "mistænkelig genstand" og Al Qaida-litteratur på sig, rapporterer ABC News med henvisning til unavngivne, officielle kilder.

Manden er angiveligt amerikansk statsborger af etiopisk afstamning. Pentagon og de omgivende arealer er afspærret. Politiet eftersøger to andre personer, der kan være indblandet.

En talsmand fra politiet siger at manden blev fundet om natten på Arlington kirkegården. Han blev antastet efter mørkets sammenbrud på den militære kirkegård. Fordi han ikke var samarbejdsvillig blev han anholdt.

I forbindelse med afhøringer på stedet af manden ledte politifolkene efter en bil og i den sammenhæng blev eftersøgningen udvidet og alarmberedskabet øget.

Der har ikke fundet nogle eksplosioner sted. Kilder siger til ABC News, at mandens rygsæk indeholdt noget, som myndighederne nu mistænker som sprængstof samt brugte patroner.

En talsmand for politiet siger, at et større sikkerhedsapparat blev sat i værk, fordi den anholdte mand "ikke var særligt samarbejdsvillig" i forhold til at svare på, hvad han lavede i området.

Amerikanske medier rapporterede om fundet af en genstand, der "ligner en bombe" i en bil, men forbundspolitiet FBI afviser, at der er fundet mistænkelige genstande i mandens bil.

Dernæst meddelte tv-stationen ABC News, at manden havde patronhylstre, ammoniumnitrat og tekster om al-Qaeda og Taliban i sin rygsæk.

Ammoniumnitrat kan bruges som ingrediens i bomber.

FBI-talsperson Brenda Heck siger, at der er fundet mistænkelige genstande i rygsækken, men afviser, at der er tale om sprængstoffer eller eksplosive materialer.

Amerikanske myndigheder er yderst vagtsomme over for eventuelle hævnangreb efter drabet på al-Qaeda leder Osama bin Laden i Pakistan i begyndelsen af maj.