Hashhandler havde hash i vaskepulverpakker

Politiet sigter en 35-årig mand for at levere hash i 10-kilo pakker til salg på Christiania

Københavns Politi har anholdt en 35-årig formodet hashhandler, der sigtes for at levere hash til salg på Christiania pakket i vaskemiddelpakker.

Manden blev anholdt torsdag aften, og han sigtes for salg af omkring 150 kilo hash kamufleret i 10-kilos vaskemiddelpakker.

Det oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politis narkosektion.

Ved ransagning på mandens tilholdssteder i Brøndby og på Amager fandt politiet 122.000 kroner, og manden havde selv 32.000 kroner på sig, som politiet mener kommer fra hashhandel.

I hans bil blev der desuden fundet 2,2 kilo skunk og tre kilo hash.

Den 35-årige er kommet i politiets søgelys i forbindelse med efterforskningen af en kæmpesag om salg af hash i Christiania.

Sagen begyndte, da politihunde opsnusede små fem millioner kroner i et lagerrum på lagerhotellet Shurgard i Kastrup på Amager, som nogle hashhandlere brugte som utraditionel bankboks.

En stik-i-rend-dreng er blevet straffet med fængsel i fire år og seks måneder for at have indsamlet penge hos aftagere af hash, mens tre bagmænd er varetægtsfængslet og venter på at komme for retten i den sag.

I april blev yderligere otte personer varetægtsfængslet efter en større politiaktion mod hashhandlen på Christiania.

Den 35-årige har et stykke tid været i politiets søgelys, og ordensmagten slog til torsdag, da manden et sted i Brøndby skulle mødes med to kontakter, som også er blevet anholdt og sigtet.

En af disse kontakter er en 46-årig mand fra Lolland, som den 35-årige er mødtes med en gang om måneden enten i Brøndby eller på Lolland.

Politiet mener, at deres møder gik ud på at overdrage hash. Den 46-årige sigtes for handel med ikke under 16 kilo hash.

Den tredje anholdte er lige knap 49 år. Han kom kørende til mødestedet i en varebil, hvori politiet fandt 10 kilo hash. Desuden havde manden 30.000 kroner på sig.

Ved ransagning på hans tilholdssteder i København og i Nordsjælland fandt politiet yderligere 10 kilo hash.

Steffen Th. Steffensen venter flere anholdelser i forbindelse med optrævlingen af sagen om hashhandlen i Christiania.