Jagt på nomadefamilie: 4-årig pige vejer kun 11 kilo

Fyns Politi overvejer at offentliggøre billeder af flygtet nomadefamilie, hvis ene pige er syg og meget undervægtig

Det er formentligt Langeland Kommunes beslutning om at lave en tomåneders tvangsundersøgelse af familiens fire børn, der endnu engang har fået den nu efterlyste familie på seks til at gå under jorden.

Forældreparret og deres fire mindreårige børn har nu været sporløst forsvundet i en måned. Hos Langeland Kommune er man stærkt bekymrede for børnenes ve og vel.

- Jeg kan ikke vurdere, om de er i livsfare, men deres tilstand er jo nok til, at vi i hvert fald har vurderet, at der skal laves en tvangsundersøgelse af dem. Det gør man også kun i sager, hvor der er mistanke om børnene bliver udsat for alvor skade, sundhed og udvikling, forklarer souschef Charlotte Jensen fra Børn- og Kulturafdelingen i Langeland Kommune til ekstrabladet.dk.

Dukkede ikke op på hospitalet
Blandt andet går bekymringen i høj grad på en af parrets to piger.

- Vi er bekymrede for børnene. Ikke mindst fordi den 4-årige pige er syg. Hun var til lægen i marts, som var særdeles bekymret over, at hun kun vejede 11 kilo og sendte familien videre til en hospitalsundersøgelse. Men her mødte de ikke op, lyder det fra souschefen.

En normalvægt på en pige i samme alder ligger på mellem 17 og 19 kilo.

Bor få dage et sted
Kommunen fortæller blandt andet, at de sidst har haft kontakt med familien i slutningen af februar, starten af marts. Siden er alle opkald, besøg og breve forblevet ubesvarede.

- De lever i et flytterod. Familien har tidligere boet en dag, ni dage eller 12 dage på forskellige adresser, hvorefter de så er flyttet videre igen. De tager kun det fornødne med og efterlader bamser, tandbørster og tøj. Familien lever af økonomisk kriminalitet og skylder alle penge. Og børnene er ikke tilknyttet nogen institution, de er isolerede og kan slet ikke slå rødder, forklarer hun.

Har boet på krisecenter
Moderen i familien har desuden tidligere boet på et kvindekrisecenter på grund af vold fra den hollandske mand. Men der er dog ikke umiddelbart tegn på, at også børnene - to piger på 1 og 4 år, og to drenge på 2 og 5 år - også har været udsat for fysisk vold.

Fyns Politi har gennem den sidste måned også været på sagen, og overvejer nu at offentliggøre billeder af familien, hvis ikke de melder sig selv.

Læs også: Frygter ny Brønderslev-sag

- Vi er ved at tage stilling til, om billeder af i hvert fald moderen - og måske faderen - skal offentliggøres i næste uge. Det kommer an på mange forskellige ting, lyder det fra Niels Chr. Nielsen fra Fyns Politi.

Charlotte Jensen beder ikke kun befolkningen om at holde øjnene åbne men opfordrer også familien til at tage kontakt til hende.

- Det er den eneste måde, hvorpå vi kan få et positivt samarbejde om sagen, slutter hun.