Amagermanden undersøges for brutal voldtægt - igen

Nordsjællands Politi undersøger nu for anden gang, om Amagermanden var gerningsmanden til en brutal voldtægt i Vangede

En voldtægt fra Vangede i 2007 bliver nu undersøgt for dna-match med Amagermanden - for anden gang. (Foto: Privat/Kenneth Meyer)
En voldtægt fra Vangede i 2007 bliver nu undersøgt for dna-match med Amagermanden - for anden gang. (Foto: Privat/Kenneth Meyer)

Dna-spor fra en brutal voldtægt i Vangede bliver nu undersøgt for anden gang i forbindelse med den fængslede sigtede serieforbryder MH - også kaldet Amagermanden.

Voldtægten fandt sted ved Vangede Kirke i 2007 og har grundet gerningsmandens voldsomme adfærd visse lighedspunkter med de voldtægter, som Amagermanden nu er sigtet for.

Dna fra kvindens bluse
Det var i sin tid Ekstra Bladet, der efter anholdelsen af Amagermanden, gjorde Nordsjællands Politi opmærksom på den brutale voldtægt, hvilket efterfølgende fik myndighederne til at sammenligne dna-sporene med dem fra Amagermanden.

Læs også: Amagermanden frygter medfangerne

- De første svar på dna-sporene fra dengang har nogle lighedspunkter, men slet ikke nok til at det kan slå fast, at der er tale om den anholdte fra Amager. Derfor har vi nu sat gang i en ny undersøgelse. Her undersøger Retsgenetisk Institut det dna vi har fra kvindens bluse ud fra en ny metode, forklarer vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Har svar om en måned
I Vangede blev den 47-årige kvinde overfaldet på vej hjem fra fest. Her tvang gerningsmanden hende til sex ved bl.a. at snørre hendes bælterem om hendes hals og holde hende fast som en hund. Samtidig løb gerningsmanden også fra stedet med kvindens taske og selvsamme bælte han havde brugt som hundesnor. Effekterne er aldrig blevet fundet siden.

Efter overgrebet truede han med at slå hende ihjel, hvis hun ikke ventede et kvarter med at rejse sig. I voldtægtssagen fra Amager skulle det 17-årige offer tælle til 5000, før hun måtte rejse sig op igen.

Læs også: Amagermanden nægter at tale

- Det er selvfølgelig gerningsmandens grovhed og adfærd som gør, at vi undersøger den for, om den har nogen forbindelse til den anholdte fra Amager, forklarer vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Han understreger dog, at visse sammenfald med Amagermandens dna og dna'et fra kvindens bluse, ikke er ensbetydende med, at han også er gerningsmanden. Politiet venter svar på den nye undersøgelse inden for en måned.

1 af 2 
2 af 2 En voldtægt fra Vangede i 2007 bliver nu undersøgt for dna-match med Amagermanden - for anden gang. (Foto: Privat/Kenneth Meyer)