Amager-manden: Politi genåbner ny gammel voldtægtssag

Samme brutale metoder: Nordsjællands Politi undersøger, om den sigtede i Amager-sagen kan knyttes til brutalt sexovergreb i 2007

(privatfoto)
(privatfoto)

Han er sigtet for tre grove forbrydelser – to voldtægter og et drab på Amager – men mistænkes for at have langt mere på samvittigheden. Hos Københavns Politi er man allerede i fuld gang med at undersøge andre gamle drabs- og voldtægtssager fra Amager-egnen, men måske har den 45-årige formodede serieforbryder MH også hærget i andre dele af landet.

I hvert fald genåbner Nordsjællands Politi nu en voldtægtssag fra 2007, hvor en 47-årig kvinde fra Vangede brutalt blev overfaldet og tvunget til oralsex.

– Sagen er interessant, fordi der er sammenfald mellem fremgangsmåden og metoden fra voldtægtssagen fra Kongelundsvej på Amager, forklarer vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

Det er på baggrund af Ekstra Bladets henvendelser om den gamle voldtægtssag fra Vangede, at Nordsjællands Politi nu genåbner sagen.

Næsten hjemme
Sexovergrebet fandt sted sommeren 2007 –22. juli klokken cirka 01.30 til 02.00 natten til søndag. Den 47-årige kvinde var på vej hjem fra en fest, og i første omgang fulgtes hun med en ven, som dog valgte at gå på værtshus undervejs.

Blot få hundrede meter fra sit hjem, blev kvinden angrebet bagfra og trukket ind i det grønne område kaldet Nymosen.

– Manden var usædvanlig grov. Han tog blandt andet kvindens bælte af, snørede det om hendes hals og holdt hende som en hund, mens han tvang hende til oralsex, forklarer Henning Svendsen.

Truede med at dræbe
Efter sexovergrebet truede manden kvinden til at blive på stedet i et kvarter, før hun måtte rejse sig.

'Ellers kommer jeg tilbage og slår jeg dig ihjel', sagde han.

Gerningsmanden flygtede efterfølgende formentligt til fods, da kvinden hverken kunne høre lyden af cykel, knallert eller bil. I forbindelse med flugten tog han kvindens bælte af imiteret krokodilleskind med sig. Det er aldrig blevet fundet.

I dag konstaterer vicepolitiinspektøren, at kvinden dengang var i livsfare og havde underhudsblødninger på halsen efter bæltet.

Ved du noget om Amager-manden? Skriv til Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224

Det er blandt andet mandens grovhed og kommanderende facon, der gør den gamle sag interessant i forhold til den nu fængslede MH fra Amager-sagen.

Under en voldtægt i en kolonihaveforening i slutningen af september i år var gerningsmanden usædvanlig grov. Han trak det 17-årige offer ind i den nærmeste kolonihave, hvor hun blev fuldbyrdet voldtaget. Efterfølgende forsvandt manden fra stedet med pigens taske med diverse effekter med ordene:

'Du skal tælle til 5000, så jeg kan nå hen til min cykel, før du må rejse dig op.'

Det var et kondom fundet i nærheden af gerningsstedet, der i sidste ende fældede 45-årige MH.

Dna-spor sammenlignes
Dna-spor fra Vangede-sagen er allerede registreret i politiets arkiver. De bliver nu sendt til teknisk undersøgelse for at kortlægge, om MH kan knyttes til voldtægten.

– Det er jo slet ikke sikkert, at der er tale om den samme mand, men det skal naturligvis undersøges, siger Henning Svendsen.

Hos Københavns Politi er drabschef Ove Dahl bekendt med sagen fra Vangede, men han afventer i første omgang dna-resultaterne, før han vil forholde sig til, om den kan knyttes til den verserende Amager-sag.