Brønderslev-faren vil ikke høre dom

Harry Larsens stol står tom, når den endelige dom over Brønderslev-forældrene afsiges på tirsdag

Faren i Brønderslevsagen har fået lov til at blive væk fra retten, når dommen afsiges på tirsdag aften. Det besluttede dommeren i dag, efter faren havde bedt om det.

Han har ellers ikke hidtil reageret med de store følelsesudbrud, hverken under sin egen forklaring, eller da han og hans tidligere samlever blev kendt skyldige i de uhyrlige anklager.

Læs også: Brønderslev-far fik tæsk med vådt handklæde

Men på tirsdag risikerer den 42-årige far at blive idømt en tidsubestemt fængselsstraf. Det var i hvert fald, hvad anklageren procederede for i Retten i Hjørring i dag.

Læs: Sådan bliver Brønderslev-farens tid i fængslet

Forinden læste anklageren forældrenes mentalundersøgelser op, og her fremgik det, ifølge nordjyske.dk, at faderen ikke er sindsyg, men at han har psykopatiske træk.

Fralægger skyld
'Han havde svært ved at sætte sig ind i andres følelser og har tendens til at fralægge sig skyld.' står der i rapporten.

Som Harry Antoft Larsens far tidligere har fortalt til ekstrabladet.dk, voksede Harry op i en kernefamilie, hvor moren gik hjemme, indtil Harry startede i skolen. Senere blev han dog mobbet i svær grad, fordi han var ordblind, og det var med til at starte et misbrug, hvor han begyndte at tage øl med i skole.

Senere eskalerede misbruget til også at omfatte hårde stoffer. Men misbruget stoppede, da Brønderslev-forældrene mødte hinanden, og de havde ikke noget misbrug.

Forvaring nødvendig
Men noget er gået galt. Og statsadvokatfuldmægtig Margrethe Sanning sagde under sin procedure, at der er en nærliggende fare for, at han vil gøre noget tilsvarende igen.

- Derfor er det nødvendigt med forvaring, fastslog hun under sin strafprocedure.

Morens kræves idømt mindst seks års fængsel.

Forældreparret Tina Eva Jensen, 37 og Harry Antoft Larsen, 42, blev for knap to uger siden kendt skyldige i Brønderslev-sagen, hvor ni børn blev tvangsfjernet, efter den tiende og ældste pige flygtede fra familien og siden politianmeldte sin far og stedmor.