Ung pige tog politiet ved næsen

Bandt dem en overbevisende historie på ærmet om, hvem hun var. I virkeligheden var hun på springtur fra røveri

To betjente blev taget voldsomt ved næsen af en 17-årig pige, som gav en meget overbevisende historie om, hvem hun var. I virkeligheden var hun for fem dage siden stukket af fra den sikrede institution, hvor hun sidder varetægtsfængslet for røveri. Men da betjentene opdagede, at hun havde givet en falsk identitet, var hun over alle bjerge.

Betjentene havde fat i pigen i dag, da de fik en anmeldelse om, at to piger havde stjålet øl og sodavand fra en butik.

.- Hun oplyser så et navn og adresse og personnummer, og det tager betjentene ikke for gode varer i første omgang, fordi hun ikke har noget ID, fortæller vagtchef ved Vestegnens Politi, Peter Grønbæk til ekstrabladet.dk.

Meget koldt
Men da betjentene spurgte ind til hendes kriminelle historie, hvad forældrene hedder, og hvor hun bor, så kunne hun historien om den falske identitet, at det passede med det, som politiet havde registreret om pigen.

- Så betjentene blev enige om, at den var god nok. Det var den bare ikke, konstaterer vagtchefen.

Det var faktisk først, da de var ude hos (den forkerte) piges forældre for at fortælle, at deres datter var blevet taget for butikstyveri, at de opdagede, at det var noget galt. For forældrene kunne fortælle, at deres datter var et helt andet sted - og de kunne også give en ide om, hvem det i virkeligheden handlede om.

- Det er meget koldt af hende, at hun lykkes med at komme igennem med det. Vi må jo bare erkende, at vi også bliver snydt en gang imellem. Men de to betjente er meget interesserede i, at hun bliver fundet, siger Peter Grønbæk.

Politiet leder nu efter den 17-årige pige, som altså stadig er på selvvalgt orlov. Politiet betragter hende dog ikke som farlig.